Photoshop: Hvordan få bort gulskjær og få bildet lysere!


Alle har vel opplevd at bildene blir mørke og gule når man tar bilder i feil lys, spesielt da sollys. Det syns jeg er så irriterende for det kan ødelegge et veldig fint bilde! Men dette kan enkelt fikses på i Photoshop og jeg har laget en enkel guide! Jeg bruker Adobe Photoshop CS5.

 

1. Finn frem bilde du vil fikse på. Bildet jeg har brukt er tatt inne med strålende sol ute, som resulterte i et helt gult bilde.

 

2. Klikk på Image->Adjustments->Photo filter

 

3. Da kommer denne boksen opp. Velg Cooling Filter (80), og juster der det står Density om det er nødvendig. Når du justerer på denne blir bildet kaldere/blåere når du tar den oppover eller varmere/gulere om du justerer andre veien.

 

4. Nå kan du se at gulskjæret i bildet er borte og de "ekte" fargene på bildet har kommet frem. Nå kan du lagre bildet, eller du kan gå til neste steg for å få bildet enda et hakk lysere.

 

5. Klikk på Image->Adjustments->Brightness/contrast

 

6. Prøv deg frem for å finne ut hva som skjer med bildet når du justerer på brightness og contrast. som regel holder det å justere litt oppover på brightness for å lysne bildet.

 

7. Klikk OK og du er ferdig :)

 

Her kan du se forskjellen! Bilde 1 er det orginale bildet. På bilde 2 har jeg kun redigert på Photo Filter, mens på bilde 3 har jeg også redigert Brightness/contrast.Hva syns dere om guiden ? :)

Hvordan lage vannmerke til bildene dine


Jeg ser at det er mange som spør for tiden og lurer på hvordan man vannmerker bildene sine. Jeg ser også at det er fler som har laget en guide på hvordan man gjør det, men tenkte jeg kunne vise min måte å gjøre det på! Jeg viser ikke hvordan man lager selve vannmerket, for du bestemmer jo selv hvordan de skal se ut, men jeg viser en guide på hvordan man "installerer" dem eller hva jeg skal si :p

Jeg bruker Adobe photoshop CS5. Det som står i parantes på bildene er hurtigtaster. Om jeg skriver (B), så kan du trykke på B på tastaturet ditt. Da kommer verktøyet du skal bruke automatisk uten at du må klikke på det i verktøylinjen.

Om det er noe dere ikke forstår må dere gjerne spørre :)

 

 

 

 

 

 

  

 

Har du vannmerke på dine bilder ?

Hva syns du om guiden min?

Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » April 2014


Legg meg til som vennHei! Jeg heter Malin og er 21 år. Jeg bor i Rogaland, og er mamma til Lucas Matheo som ble født 2. august 2012. Er gravid med lillesøster som ventes 19.08.14. Her på bloggen skriver jeg om hverdagen, mammalivet og svangerskapet :)

Kontakt:
Malin-93@live.noInstagram:
@Malin_nordby

hits