Svar på spørsmålsrunden!


Hvilke forventninger har du til å bli tobarnsmor?:-)

Helt ærlig så har jeg ikke så mange forventninger. Jeg ser for meg at det blir travelt og slitsomt, men at det kommer til å gå bra likevel! Jeg gruer meg litt til å begynne heelt på nytt egentlig. Lucas har jo endelig blitt mer selvstendig, nærmer seg bleieslutt osv når babyen blir født og alt har blitt mye lettere og morsommere med han. SÅ skal jeg begynne helt på nytt igjen med alt sammen :p Men det går nok fort, og plutselig er den nye babyen over 1 år den også :p

 

 

Var denne graviditeten planlagt (i den grad det går an å "planlegge")?

Nei, det var ikke planlagt i det hele tatt, faktisk og det passet egentlig enda dårligere nå enn når jeg ble gravid med Lucas. Men det har alikevel snudd om og blitt en bra ting istedenfor. Vi har kjøpt nytt hus, ny bil og kommet litt mer i gang. Aldersforskjellen mellom babyen og Lucas er jo også veldig fin da det blir nøyaktig 2 år mellom dem. Ulempen er at jeg må enda en gang sette jobb og utdanning på pause når jeg endelig hadde kommet igang og at det blir enda hardere å komme tilbake til det når man har 2 små! Men jeg er jo fortsatt "ung" og å utsette det 1 år er ikke verdens undergang.

 

Samme symptomer som ved forrige svangerskap?

Ja, men litt fler. Sist merket jeg ikke særlig mye utenom ømme pupper og litt kvalme i starten. Denne gang fikk jeg halsbrann FØR jeg visste selv jeg var gravid (var dette som ga meg misstanke!), bekkenløsning fra uke 8, mye mer kvalm, enda trøttere enn sist og masse kynnere! 

 

Hvor tidlig fant du ut om graviditeten?

Ca 6 uker på vei :)

 
Syns å huske du starta i ny jobb nettopp? Hvilken jobb er dette?

Ja, jeg har begynt å jobbe på gamlehjemmet på en avdeling jeg har vært på tidligere! Veldig kjekt å komme tilbake til noe "kjent" :)

 

Har dere fått solgt der dere bor nå?

Ja, det har vi :)


Hvor er du egentlig fra?

Jeg er født i Stavanger, oppvokst på Ålgård og bodd et par år i Sandnes før jeg flyttet til Sauda :)

 

Trives Lucas i barnehagen?

Han STOR trives!  Vinker fint til oss når vi leverer og blir kjempegira når vi forteller han at han skal i barnehagen :) Syns det er kjempedeilig at han trives så godt og det er så kjekt for han også å få leke og utvikle seg sammen med andre barn :)

 

Hva synest du om å "gi" barnet ditt til andre? (tenker på passepiker å sånt)

Jeg leverer lett Lucas til besteforeldre, men ikke passepiker. Kommer ikke til å skaffe noen passepike til Lucas. Jeg har aldri vært glad i å levere han fra meg, og får alltid dårlig samvittighet når jeg gjør det. Så når jeg gjør det skal jeg være sikker på at det er noen nære som han kjenner godt og som JEG vet kan passe skikkelig på han. :) 

 

Har du ofte barnefri i helgene?

Vi har egentlig muligheten til å få mye barnefri, og kan vel si at jeg har "mye" barnefri! Han sover ofte over hos farmoren sin som bor 5 minutter unna og storkoser seg der. Både mine foredre og svigerforeldre bor rett i nærheten så de tar han ofte noen timer i ny og ne, henter han i barnehagen, går på kafé osv på eget initiativ :) Så noen ganger får jeg til og med "ufrivillig" barnefri :P hehe

 

Bor fortsatt Timmy hos dere?

Nei, det gjør han desverre ikke.. Men han bor hos en kjempefin familie ikke så veldig langt unna :)

  

Ellers lurer jeg litt på hva som gjør deg glad?

Litt klisjé kanskje, men Lucas gjør meg glad! Jeg kan aldri være i dårlig humør med han :) Eller så blir jeg jo veldig glad når jeg får pakker i posten! haha. Jeg tror jeg er en vanskelig person å gjøre glad, men det skal egentlig ikke så mye til. Det er bare de "rette" tingene som må til :p

 

Hva er det beste du vet å spise?

Pølse og potetstappe! Helst potetstappe på pose og ikke hjemmelaget :p Og den i pose som skal være hjemmelaget teller ikke, for det må være sånn pulverpose :p Hehe. Ellers er jeg glad i biff med noisetter og stekte tomater!

 

Hva er det beste godteriet du vet?

Ååh, vaskelig!  Men jeg elsker de sopp-tyggisene og vingummi ihvertfall :)

 

Hva slags filmer liker du?

Jeg liker lyse, morsomme filmer! Men er også glad i en god skrekkfilm, eller filmer som er basert på en sann historie :)

 

Hvem og hva blir du inspirert av?

Jeg tror ikke jeg har noen spesielle jeg blir inspirert av egentlig? Men blir vel inspirert av forskjellige ting på f.eks internett. Blogger, pinterest, nettsider osv. Instagram kan vel også være en inspirasjonskilde!

 

Hvordan tror du det blir å være tobarnsmamma?

Jeg tror det blir travelt og slitsomt, men tror også det blir veldig gøy etterhvert når de kan leke med hverandre :)

 

Hva gleder du deg mest til og hva gruer du deg mest til (hvis du gruer deg da)?

Jeg gleder meg mest til å se hvordan Lucas er som storebror, og se hvordan de blir sammen når de blir større :) Gleder meg også til å få vite hvem denne lille babyen er og hvordan den ser ut :) Gruer meg mest til spedbarnstiden :p 

 

Hvor mange barn vil du ha i løpet av livet?

2!

 

Hvordan er forholdet mellom deg og Thomas? Tror du det vil forandre seg når det kommer en til baby?

Forholdet vårt er helt greit! Det tar på å være foreldre og vi har ihvertfall blitt dårligere til å ta vare på hverandre og forholdet etter vi fikk barn. Vet ikke om jeg tror det blir verre når det kommer en til, men tror heller ikke vi blir som nyforelsket med det første! Men jeg tror sånne ting kommer etterhvert som barna blir større og man har mer tid til seg selv, kanskje :) Man blir vel litt flinkere til å sette av litt tid til hverandre etterhert som man faktisk har tid å sette av og ikke er bare er slitne de timene vi har "fri" :)

 

Er dere forlovet? Har dere planer om å gifte dere noen gang? Isåfall, hvordan er ditt drømmebryllup?

Nei, vi er ikke forlovet. Har heller ikke lagt noen planer om å gifte oss og tenker ikke særlig på det. Jeg vil egentlig ikke gifte meg fordi jeg ikke liker sånne sammenkomster. Ville heller vært forlovet i mange, mange år til jeg en dag kanskje ble klar for giftemål :p Vet ikke hvordan drømmebryllupet mitt ville vært. Har aldri sett for meg at jeg skal gifte meg noen gang :p

 Hvordan føler du at livet har forandet seg etter at du ble mamma, og hvordan syns du selv at du har forandret deg?

Før jeg fikk Lucas slet jeg mye med meg selv, men etter han kom så har det blitt mye bedre. Jeg har noe i hverdagen nå som gjør meg glad, gir meg styrke og motivasjon, noe jeg manglet før :) Jeg selv har ikke forandret meg som person, og er fortsatt den samme- bare med mer livsgnist kan man si :) Ellers var jeg ferdig med  den "verste" ungdomstiden før jeg ble gravid, så jeg slapp å gå glipp av noe sånt fordi jeg ble mamma. Hverdagen var tom før, så å få Lucas har gjort livet bedre og mer innholdsrik! :)

 

Har du fortsatt kontakt med venner du hadde før du ble mamma?

Ikke så mange faktisk, men jeg pleide ikke å henge så mye med venner på fritiden før heller. De fleste vennene jeg hadde før er nok mer interessert i å leve ungdomslivet, feste osv. Jeg har ikke mulighet til å ha de interessene på samme nivå lenger og de har nok ikke interesse for barn, så det blir litt sånn automatisk. Men om jeg er ute på fest nå er det alltid kjekt å treffe på alle sammen! :) 

 

Hvordan var forventingene å bli mor? Stemte det, eller ble du overrasket på noen måter?

Jeg forventet gråting, skriking, null søvn, slit, stress, et "ødelagt" liv, at jeg aldri kunne gjøre noe igjen osv :p Dette stemte jo absolutt ikke. Å bli mamma, spesielt til Lucas som har vært så snill fra dag 1, har vært mye lettere enn jeg trodde! Selvfølgelig er det slitsomt, man får mindre søvn og kan ikke være like spontan, men det var ikke så vanskelig som jeg så for meg. Jeg tilpasset meg mamma-situasjonen ganske fort, noe jeg ikke hadde forventet skulle skje :)
 

Hva liker du å se på tv?

Jeg liker å se sånne programmer som går på TLC. Ellers liker jeg Boligjakten, Tid for hjem, 4 stjerners middag og sånne typisk TV2 bliss og FEM programmer :P hehe

 

Og til slutt, hvordan er en perfekt sommerdag for deg? :)

Hmm, jeg er ikke så veldig sommer-jente og verken bader eller koser meg på sommeren :p Men det må vel være at det er fint vær, at jeg slapper av og har det gøy med folk jeg liker å være med:) Kanskje avslutte dagen med en utefest!

 Spør gjerne om det er mer dere lurer på :) Takk til dere som sendte inn spørsmål :)

 

 

Keep calm 'cause I'm the birthday girl!


Nå må jeg nesten beklage stillheten her inne. Jeg har vært syk og dårlig og har ingen motivasjon. Si gjerne om det er noe spesielt dere vil jeg skal lage innlegg om, så får jeg kanskje noen idéer som får meg igang med bloggingen igjen :) Om dere har noen spørsmål kan jeg også lage et innlegg med svar på spørsmålene! :)

Jeg har fortsatt en Giveaway gående der 2 av dere kan vinne et startkit på Sophie la girafe hudpleie til baby! Klikk HER for å komme til konkurransen! Vinneren trekkes søndag 19.januar.

Sist men ikke minst så må jeg jo nevne at jeg har bursdag i dag! Hadde nesten glemt det ut selv. Hehe. Tror jeg fortrenger det litt at jeg nå er hele 21 år! Blir ihvertfall ikke noe feiring i år utenom at vi skal spise thaimat hos mamma i morgen :)

Må også nevne at jeg har vært så flink at jeg har sluttet å røyke OG drikke brus! Hurrå for et nytt år :D Har dere begynt på nyttårsforsetter?

Ha en fin uke alle sammen!

 I'm hard to love
MINE UVANER


★ Jeg har alltid mat igjen på tallerkenen når jeg spiser.

★ Jeg drikker aldri bånnsuggel.

★ Jeg har nesten alltid mobilen på lydløs, så er ikke alltid lett å få tak i meg med én gang.

★ Jeg er svak for (søte, fargerike) sokker, og kjøper ALLTID med meg sokker når det ligger med disken slik som det alltid gjør på f.eks H&M.

★ Jeg skifter undertøy minst 4-5 ganger til dagen.

★ Jeg hakker alltid ned på meg selv.

★ Jeg bruker for mye penger på unødvendige ting.

★ Jeg går alltid i joggebukse fordi jeg ikke orker ubehagelige intilsittende klær.

★ Jeg drikker alt for mye Cola Zero.

★ Jeg takler ikke å bli tatt på uventet, spesielt ikke i ansiktet, og blir ofte litt sint om det skjer.

★ Jeg gir opp fort. 

★ Jeg er utrolig kresen på mat (Vet ikke om dette er en uvane, akkurat?)

 

Jeg har nok mange fler uvaner men kommer ikke på fler i farten. Noen av dem er sikkert sære mens noen av uvanene har du kanskje selv?

Fortell meg gjerne dine uvaner!

 

 

Om Malin


Hei!

Jeg heter Malin og er 20 år. (13.01.93) Jeg bor i Sauda(rogaland) sammen med kjæresten, vår sønn Lucas Matheo(02.08.12) og min chihuahua Timmy(28.01.11) :)

Jeg har lenge hatt en stor interesse for sminke, og opprettet bloggen > Makeupmalin.blogg.no < for å dele interessen med andre. I januar 2012 fant jeg ut at jeg var gravid og etterhvert som lillegutt kom til verden hadde jeg ikke lenger tid til verken sminke eller andre ting, og jeg begynte å "mammablogge" mer enn jeg blogget om sminke rett og slett fordi hverdagen min kun inneholdt mammating og ikke sminke lenger. Interessen for sminke er fortsatt stor og jeg vil ikke legge den andre bloggen på hylla, og kommer fortsatt til å blogge der om sminke og skjønnhet innimellom så følg med der også! Men jeg syns det var på tide at jeg heller lagde meg en Mamma og hverdagsblogg slik at jeg fikk sortert det litt. Den andre bloggen heter også "makeupmalin" som ikke passet til bloggen lenger fordi det var mer mammablogg enn sminkeblogg.

Ellers setter jeg pris på spørsmål om dere lurer på noe!

 

Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » April 2014


Legg meg til som vennHei! Jeg heter Malin og er 21 år. Jeg bor i Rogaland, og er mamma til Lucas Matheo som ble født 2. august 2012. Er gravid med lillesøster som ventes 19.08.14. Her på bloggen skriver jeg om hverdagen, mammalivet og svangerskapet :)

Kontakt:
Malin-93@live.noInstagram:
@Malin_nordby

hits