Smoothie med Noka!


Siden det er juletider er jeg fortsatt ikke så streng med dietten, men prøver å være litt sunn med NOKA innimellom. Fra 1. januar er det bånn gass med NOKA og jeg skal masse ned i vekt!
Jeg er ikke så veldig glad i sånne shaker alene, og pleier derfor å lage noe med shakene, som for eksempel iskaffe eller smoothie!

Smoothie er veldig lett å lage.

Først blander man shaken som vanlig i shakeren. Dette er for at det ikke skal bli klumper i. Jeg liker best jordbær, men tenkte å prøve med blåbærshaken også!
Etter man har blandet shaken tar man å heller den i en mikser sammen med valgfrie bær. Jeg har brukt skogsbærblanding som ikke har så mange kalorier. Du kan også ha isbiter i om du liker den ekstra kald!

Miks i vei og vips så har man smoothie! Om du syns konsistensen er litt tykk kan du tilsette vann eller mer melk. 

Denne syns jeg er veldig god, og jeg liker at man variere så mye med NOKA maten!

Yum!

Noka- graviditet og amming


Jeg har skrevet om dette før på min gamle blogg, men siden den nå er lagt ned, skriver jeg det her også! 

Mange lurer sikkert på hvordan det er med NOKA mens man er gravid eller NOKA mens man ammer. Og svaret er at man kan bruke NOKA under begge!

Når man er gravid bør man ikke bare bruke NOKA alene, men man kan spise for eksempel 2 NOKA måltider og 2 vanlige måltider om dagen. NOKA inneholder alt du trenger av vitaminer og mineraler, så du trenger ikke å bekymre deg for at babyen ikke skal få det den trenger. Det er ikke sunt å være overvektig uansett om man er gravid eller ikke.

Når du ammer kan du også bruke NOKA, men du bør ikke gå ned mer enn 1/2 kilo i uka.

Dette skriver NOKA: " Kvinner har faktisk et ekstra energilager omkring hofter og lår, og disse lagrene blir gjort tilgjengelige når hun ammer! Det er en medvirkende årsak til at morsmelken er fullverdig selv om moren begrenser inntaket av mat! "

Her bør man også spise 2 vanlige måltider i tillegg til 2 noka måltider om dagen. 2 NOKA måltider gir deg i underkant av 450 kalorier. Så bør du fordele 700 kalorier på 2-3 måltider med vanlig mat i tillegg. Du trenger ikke å være redd for melken fordi du får i deg alt du trenger gjennom NOKA. Men det er viktig at du spiser 2-3 vanlige måltider hver dag, fordi du ikke må komme i ketose fordi ketoner og andre avfallsstoffer fra kroppen din går over i melken og er ikke bra for babyen.

Det er ikke så mye annet å si enn at man kan bruke NOKA om man vil mens man er gravis eller ammer. Jeg begynte selv på NOKA rett før jeg sluttet med ammingen, og det gikk veldig fint. Jeg lurte spesielt på om jeg kunne bruke noka mens jeg ammet fordi jeg var veldig gira på å komme meg i gang med slankingen, så jeg er glad for at det var mulig! 

Noen av dere som har gått/går på NOKA?
Har dere brukt NOKA under graviditet eller amming? 
NOKA


En av mine favoritter fra NOKA er Caramel confect bar. Denne er super å ha med seg i farten, og jeg har den med på jobb og om jeg er sulten og er på vei ut dørene. 
Denne syns jeg smaker veldig godt, og sist jeg gikk på NOKA pleide jeg ofte å ta meg én sånn i helgene som kos på kvelden. Det er 216 kalorier i den, noe som er veldig bra i forhold til resten av lørdagsgodtet man har lett for å trykke i seg på lørdagskvelden. På jobb er det også lett å kjøpe en bollepose eller noe sånt for å få en rask og enkel lunsj, og da er det mye bedre å heller spise en NOKA bar. Sitter igjen med mye bedre samvittighet da, enn om jeg har spist boller o.l.  Denne baren holder meg mett helt til neste måltid og den inneholder mange vitaminer og mineraler som kroppen trenger. Dette er grunn nok i seg selv at det er bedre å spise "skikkelig" enn å trykke innpå med boller som holder deg mett i 30 minutter.

Når jeg går 100% på NOKA bruker jeg å spise mellom 4 og 5 måltider om dagen. Dette har jeg funnet ut at fungerer fo meg! Søtsuget forsvinner etter noen dager og jeg holder meg mett og god hele dagen. Kroppen føles også mye lettere og jeg føler meg generelt bedre når jeg spiser sunt og regelmessig. Mitt problem er at jeg blir stresset over å lage sunn mat fra bunnen, regne ut ALLE kaloriene (for når jeg først begynner, skal ALLE kalorier telles!). Derfor passer NOKA for meg. Her er måltidene ferdige og det eneste jeg trenger å telle er hvor mange måltider jeg skal ha per dag. Nesten alle produktene ligger på +/- 200kcal, så om jeg har 5 måltider til dagen får jeg i meg ca 1000kcal om dagen. Noen mener sikkert dette er lite siden anbefalt grense er minimum 1200kcal, men dette funker veldig bra for meg, og når jeg er skikkelig inne i dietten klarer jeg faktisk ikke å spise mer heller! Om jeg føler meg lei av dietten noen dager, pleier jeg å bytte ut NOKA middag med vanlig middag, eller ta meg en helg der jeg spiser noe jeg har lyst på. Da er det ofte lett å komme back on track på mandagen igjen!

Om dere lurer på noe om NOKA så kan dere gjerne spørre! Dere kan også gå inn på nokadietten.no for å lese mer :)

yummy!

Ned i vekt med NOKA


Ubesluttsom som jeg er, har jeg begynt på NOKA igjen! Jeg må si jeg gleder meg, men det blir vanskelig å være veldig streng med meg selv akkurat nå i julen. Derfor skal jeg tillate meg å spise vanlig middag (begrenset med kalorier selvfølgelig)  de dagene jeg ønsker og jeg kan kose meg litt på lørdagen om jeg føler for det. Etter jul blir det ikke like slakke tøyler, men min erfaring er at om man er for streng med seg selv så funker det heller ikke. Jeg har den uvanen at når jeg begynner på diett, så er jeg så streng med meg selv at jeg rett og slett mister matlysten og slutter å spise, og det blir jo helt feil for da går man fortere opp i vekt etterpå. 

Fordelen med NOKA er at produktene smaker godt. Jeg er ikke så veldig glad i jordbær og sjokoladeshaken men alt det andre liker jeg! Creamy chicken soup er min favoritt og den syns jeg smaker veldig godt!
Caramel confect bar er også veldig god og veldig grei å ha med seg når man er på farten. Frokosten i dag ble en NOKA caramel confect bar, og jeg hadde kyllingsuppen til middag. Til kveldsmat tenker jeg å lage meg et par skiver og kose meg med et par mandariner senere. Da er jeg fortsatt innenfor kalorigrensa mi :) Jeg kommer til å skrive mer etterhvert om hva jeg syns om produktene og hvordan NOKA funker for meg! 

Nå reiser vi også til Lanzarote om 11 dager, og der nede blir det selvfølgelig ingen NOKA. På ferie skal man spise det man vil, er dere ikke enige? :)

 

Under ser dere produktene jeg har fått i første omgang! Alt dette har jeg smakt før utenom Caramel shaken så den gleder jeg meg til å smake på. :)

 

Har dere prøvd NOKA før?

 

//Sponset av NOKA

Middagsmeny


Vi er veldig dårlige til å planlegge middager, noe som ofte resulterer i handling ofte! Nå skal jeg bli flink å sette opp en meny og holde meg til den, og her er den første ukesmenyen! Vi går på lavkarbo, så det er derfor rettene kan høres litt rare ut til tider! :) Kom gjerne med middagstips som ikke inneholder poteter, ris og pasta :)

 

Hva skal dere ha til middag denne uken ?

Lavkarbo lørdagskos


Som noen kanskje har forstått så går jeg altså på lavkarbo, og tenker å oppdatere bloggen litt i ny og ne med sånne innlegg som dette for å få litt variasjon på bloggen og kanskje gi litt inspo til andre som bruker lavkarbo. Hva syns dere om det? 

I dag er det lørdag noe som betyr at noen få ekstra karbohydrater blir inntatt! Her er mitt lørdagsgodt i dag:
1 kopp med tyrkisk yoghurt blandet med fun light saft med smak av jordbær og blåbær på toppen, avokado, salami og bounty sjokolade (atkins). Yummy in my tummy!

Kan vel også nevne at frokosten i dag var egg og bacon, også hadde vi biff med blomkål, brokkoli og minimais kokt i litt smør til middag :) Det er skremmende å spise alt dette fettet, og jeg blir nok aldri helt vant med det, men pytt pytt. Vekta går ned og kroppen føles SÅ mye lettere og bedre enn når jeg ikke går på lavkarbo!

 

Noen andre som går på lavkarbo ?

Lavkarbo kveldsmat


Dette har jeg spist både til frokost og kveldsmat i dag og det er så godt!
Tyrkisk yoghurt har jeg blandet med bittelitt fun light saft med smak av vannmelon, også har jeg blandet inn 1 ss med Chiafrø. Ved siden av har jeg litt spekeskinke og salami for å få litt ekstra fett og for å bli mer mett. Jeg er ikke så glad i egg og bacon verken til frokost eller kveldsmat, så da blir det ofte noe som dette isteden for varm mat.

Det er sikkert ikke noe for dem som er på veldig veldig streng lavkarbodiett da det er mye salt i spekeskinke og det er ikke alle som tillater seg light saft heller! Men for meg funker det! Jeg er både i ketose og går ned i vekt, og da er jeg fornøyd :D 

 

Hva spiser dere til frokost og kveldsmat?
Går du på lavkarbo? 

 

Fra NOKA til LAVKARBO


 Dette innlegget "hører til" min andre blogg- makeupmalin, men ettersom jeg har avsluttet NOKA dietten kommer jeg til å skrive kostholdinnleggene her på denne bloggen de gangene jeg skriver om det. Har ikke noen faste planer om å skrive om lavkarbo på bloggen, men skal jo ikke se bort i fra at det kommer i ny og ne :)


Hei!

Jeg har valgt å avslutte NOKA samarbeidet mitt. Ikke fordi NOKA ikke virket fordi det gjorde det virkelig, men fordi det er vanskelig å gå på det over lang tid syntes jeg. Jeg var supermotivert i begynnelsen, men blir veldig demotivert etter noen måneder med kun NOKA. Sånn er det nok med alle sånne "posedietter". Men NOKA funker supert som en kickstartdiett, og jeg anbefaler fortsatt det videre til alle som vil fort ned i vekt. Jeg gikk jo ned 10 kilo på ca 2 måneder med NOKA, så funker- det gjør det absolutt!

Nå har jeg bestemt meg for å begynne på Lavkarbo igjen. Jeg gikk kjapt ned 10 kilo rett før jeg ble gravid på lavkarbo og trives veldig når jeg går på det. Uheldigvis kom jo disse kiloene på igjen etter jeg ble gravid, og 6 av de 10 kiloene jeg gikk ned "satt fast" etter fødselen, men de ble jeg jo kvitt med NOKA etterpå :) Jeg begynte på lavkarbo igjen nå 2.april og har gått ned 2,5 kilo til i dag. Dette er selvfølgelig vannkilo etter at jeg har spist som en gris i påsken. Jeg er veldig spent på om jeg vil fortsette å gå greit ned i vekt fremover. Det som er vanskelig med lavkarbo er at man må spise så mye fett. Jeg har vanskelig for å spise fett og er ikke veldig glad i egg og bacon så jeg må tvinge i meg mer enn jeg har lyst på. Rett og slett fordi man ikke går ned i vekt om man spiser for lite. Men jeg skal nok klare å pushe meg. Ingen dietter kan gå knirkefritt. (ja, lavkarbo er en livsstil, men jeg bruker den som en diett for de som kanskje vil begynne å diskutere dette!:) ) Jeg har tenkt å gå på ketolyse nå i begynnelsen, og er allerede i ketose så håper å holde meg her en stund :)

Jeg kjenner jeg er litt lost nå i begynnelsen med tanke på frokoster, lunsjer, middager og kveldsmat fordi jeg ikke husker hva jeg spiste sist jeg gikk på det. Derfor går det mye i egg og bacon, ost, avokado, kylling og salat nå. Blir godt når jeg kommer mer inn i det igjen og har litt fler ideer til hva jeg kan spise! Kom gjerne med Lavkarbo mattips!
Går du på NOKA eller Lavkarbo?

Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » April 2014


Legg meg til som vennHei! Jeg heter Malin og er 21 år. Jeg bor i Rogaland, og er mamma til Lucas Matheo som ble født 2. august 2012. Er gravid med lillesøster som ventes 19.08.14. Her på bloggen skriver jeg om hverdagen, mammalivet og svangerskapet :)

Kontakt:
Malin-93@live.noInstagram:
@Malin_nordby

hits