10 fakta om min födsel


Jeg er fortsatt syk, og det er derfor det mangler aktivitet her på bloggen og på instagram. Fikk en utfordring på instagram for noen uker siden, så jeg tenkte å poste den her også! Utfordrer alle som leser til å skrive 10 fakta om din fødsel på bloggen din! 

♥ Jeg ble satt i gang med ballongkateter i uke 34+3.

♥ Jeg hadde alvorlig svangerskapsforgiftning og en risikofødsel.

♥ Hjertelyden sank under riene så de begynte å gjøre klart til hastekeisersnitt. Hjertelyden forbedret seg heldigvis i siste liten!

♥ Jeg fikk 6 bomstikk når de skulle sette epiduralen.

♥ Jeg var i aktiv fødsel i 6 timer (fra 4 cm og fra vannet ble tatt), men hadde rier i ca 19 timer.

♥ Jeg hadde 8 minutter med pressrier.

♥ Lucas gråt ikke når han ble født.

♥ "Renselsen" var over på ca en uke, og jeg blødde såvidt den uka.

♥ Jeg måtte bare sy noen "pyntesting".

♥ Fra første rie var riene veldig intense og kom med ca 3 minutters mellomrom.

 

Jeg syns selv at alt i alt hadde jeg en fin og kort fødsel. Jeg husker såvidt noen ting fra fødselen på grunn av smertene og fordi jeg var inni min egen boble. Det er kanskje derfor jeg gleder meg til neste fødsel? Jeg syns det er en veldig spennende og facinerende ting det å føde, selv om man der og da helt ikke vil at ungen skal ut likevel! Hehe.

Jeg håper at min neste fødsel blir like fin, men jeg håper at fødselen får starte av seg selv og at jeg slipper å bli igangsatt. Håper selvfølgelig at jeg slipper hele situasjonen jeg var i både før og etter fødsel også på grunn av svangerskapsforgiftningen. Men tror det er liten sjangs for at jeg må oppleve dette igjen! :)

 
 

 

Stitch kostyme


Måå bare vise dere Lucas i det søte kostymet han fikk til jul :D  Syns det er så søtt med små barn i søte kostymer! Gleder meg til å bruke det på karneval i barnehagen neste år :D

Ellers er jeg fortsatt syk, og føler bare jeg blir verre. Stemmen er nesten borte og jeg er trøtt, kvalm, sliten, hoster og har vondt i halsen :( Lucas hoster også masse på kveldene og nettene, men er heldigvis i form på dagtid selv om han har hatt mye feber nå i over 1 måned. Han har feber sikkert 5 av 7 dager i uken for tiden! Håper det blir bedre neste år! Hehe :)

Har dere kostymer til deres barn ?

Smoothie med Noka!


Siden det er juletider er jeg fortsatt ikke så streng med dietten, men prøver å være litt sunn med NOKA innimellom. Fra 1. januar er det bånn gass med NOKA og jeg skal masse ned i vekt!
Jeg er ikke så veldig glad i sånne shaker alene, og pleier derfor å lage noe med shakene, som for eksempel iskaffe eller smoothie!

Smoothie er veldig lett å lage.

Først blander man shaken som vanlig i shakeren. Dette er for at det ikke skal bli klumper i. Jeg liker best jordbær, men tenkte å prøve med blåbærshaken også!
Etter man har blandet shaken tar man å heller den i en mikser sammen med valgfrie bær. Jeg har brukt skogsbærblanding som ikke har så mange kalorier. Du kan også ha isbiter i om du liker den ekstra kald!

Miks i vei og vips så har man smoothie! Om du syns konsistensen er litt tykk kan du tilsette vann eller mer melk. 

Denne syns jeg er veldig god, og jeg liker at man variere så mye med NOKA maten!

Yum!

Salg hos Zara og Pompdelux


I natt klokken 00 begynte salget hos Zara og Pomp De Lux! Jeg satt klar på zara.com og håpet å finne masse fint til Lucas! Desverre så hadde de ikke størrelsen hans på noen av de tingene jeg hadde lyst på, men fikk klikket hjem en herlig jumpsuit i 2 størrelser større enn han bruker. Zara er veldig små i størrelsen, så regner med at den ikke blir alt for baggy. Sånne klær skal være litt store uansett! :) Denne betalte jeg kun 149kr for (før 249,-)!

Har egentlig ikke vært sånn superfan av Pomp De Lux, men har lenge hatt lys på den grå jumpsuiten derfra (som også finnes i blå), så jeg benyttet sjangsen å bestilte den nå når det var salg til 149kr (før 299,-) ! Jeg elsker å kle Lucas i heldresser! :)
Pomp De Lux har 50% på alt i nettbutikken! 

Det var mange gode tilbud på begge butikkene så anbefaler dere å stikke innom om dere liker disse merkene! :)

zara.com & pompdelux.comHar dere handlet på romjulssalg?Julegavene


Jeg er så fornøyd med julegavene i år! Har ikke fått tatt så mye bilder enda for jeg har ikke vært helt i form i det siste og det er jo så dårlig lys at det nesten ikke nytter å ta bilder. Men skal få tatt litt bilder og vist dere litt av julegavene :)

Først og fremst fikk vi jo tur til Lanzarote av mine foreldre og der var vi fra 7.-14. desember. Utroolig fin og herlig julegave!
Ellers så fikk jeg klær, gavekort på frisørtime, gavekort på H&M, sko, sminke, og småting! Av kjæresten var jeg så heldig å få det jeg ønsket meg mest- nemlig en veske fra Michael Kors! Vi hadde også 4.års dag lille julaften og da fikk jeg et 12 måneders abonnement på Glossybox! Superfornøyd! :)

 

Lucas fikk også utrolig mye fint! Han fikk en del klær bl.a fra Okker-gokker, FUB, Hust&Claire en jakke og en dress fra Skogstad, sko, akebrett, leker, bøker, bord med stoler, hoppeku ++. 
Lucas koste seg masse på julaften med pakkene, og var våken helt til klokken 21! Da kjørte vi hjem og han sovnet på et blunk, stakkar :p Han hadde heldigvis sovet fra kl 15-17 tidligere på dagen sånn at han holdt ut litt lenger. Han har kost seg masse med de nye lekene sine nå etter jul, så det virker som om det meste falt i smak :D Nå gleder vi oss til snøen kommer sånn at vi kan prøve akebrettet og skiene :)

 

 

Hva fikk dere til jul? :)

Lille julaften!


Liten oppdatering herfra :) 

I dag er det 23. desember og jeg og kjæresten har nå vært sammen i akkurat 4 år! I 4-årsgave fikk jeg et 12 måneders abonnement på GlossyBox! Åååh, så glad jeg ble :D Han har alltid vært flink å finne gaver til meg, hehe :)

I kveld blir det kos med Kvelden før Kvelden på TV, litt godt i skålen og avslapping. Vi var oppe hos min mamma tidligere i dag og Lucas fikk åpne julegavene fra dem. Vi skal feire hos min svigerfamilie i år, så jeg ville at Lucas skulle få åpne sine gaver hos mamma sånn at vi fikk en mini-jul der også :) Han fikk mange fine gaver! Nå sover han søtt etter kveldsbadet som ble til to kveldsbad. Jeg hadde akkurat kledd på han pysjen etter at han hadde badet og gikk ut i max 5 sekunder. Når jeg kommer inn på badet igjen sitter Lucas i badebaljen sin. MED pysj og sokker på. :p

Julesokken hans er klar allerede og jeg gleder meg til å gi den til han i morgen! Julesokken inneholder en gave, en mini rosineske, litt sjokolade, mini smarties og smoothie :)

 

 

Fikk også dette fine spisesettet i posten i dag! Tror Lucas vil like å spise fra dette her. Nå må vi bare øve litt mer på å drikke fra kopp, for det blir fortsatt litt for mye søl når han skal gjøre det alene :)

 

Hvor feirer dere jul i år?

Hva gjør dere i kveld?

 

Noka- graviditet og amming


Jeg har skrevet om dette før på min gamle blogg, men siden den nå er lagt ned, skriver jeg det her også! 

Mange lurer sikkert på hvordan det er med NOKA mens man er gravid eller NOKA mens man ammer. Og svaret er at man kan bruke NOKA under begge!

Når man er gravid bør man ikke bare bruke NOKA alene, men man kan spise for eksempel 2 NOKA måltider og 2 vanlige måltider om dagen. NOKA inneholder alt du trenger av vitaminer og mineraler, så du trenger ikke å bekymre deg for at babyen ikke skal få det den trenger. Det er ikke sunt å være overvektig uansett om man er gravid eller ikke.

Når du ammer kan du også bruke NOKA, men du bør ikke gå ned mer enn 1/2 kilo i uka.

Dette skriver NOKA: " Kvinner har faktisk et ekstra energilager omkring hofter og lår, og disse lagrene blir gjort tilgjengelige når hun ammer! Det er en medvirkende årsak til at morsmelken er fullverdig selv om moren begrenser inntaket av mat! "

Her bør man også spise 2 vanlige måltider i tillegg til 2 noka måltider om dagen. 2 NOKA måltider gir deg i underkant av 450 kalorier. Så bør du fordele 700 kalorier på 2-3 måltider med vanlig mat i tillegg. Du trenger ikke å være redd for melken fordi du får i deg alt du trenger gjennom NOKA. Men det er viktig at du spiser 2-3 vanlige måltider hver dag, fordi du ikke må komme i ketose fordi ketoner og andre avfallsstoffer fra kroppen din går over i melken og er ikke bra for babyen.

Det er ikke så mye annet å si enn at man kan bruke NOKA om man vil mens man er gravis eller ammer. Jeg begynte selv på NOKA rett før jeg sluttet med ammingen, og det gikk veldig fint. Jeg lurte spesielt på om jeg kunne bruke noka mens jeg ammet fordi jeg var veldig gira på å komme meg i gang med slankingen, så jeg er glad for at det var mulig! 

Noen av dere som har gått/går på NOKA?
Har dere brukt NOKA under graviditet eller amming? 
#GODREGALJUL KONKURRANSETamponsforfree og Regal har startet en konkurranse der premien er en nissesekk med mikser fra Regal til en verdi av 1000kr og mikrobølgeovnen MAX 109 fra Whirlpool til en verdi av 2990kr!

Det DU må gjøre for å delta er å slippe fantasien løs og lage din favorittkake og gi den et preg av JUL! Ta deretter et bilde og legg det ut på instagram og/eller Facebook og tag bildet med #GODREGALJUL
Du kan lage den fra bunnen av eller med en miks, det viktige er å gi baksten litt julestemning. Fristen er 20. desember, så det er bare å sette igang! 

I dag har jeg laget brownies!

Disse er veldig enkle å lage, og jeg lagde dem samtidig som jeg lagde pepperkaker. Det eneste man må gjøre med denne er å tilsette 1 dl olje og 1,5dl vann, blande sammen og sette i ovnen i 30 minutter!

 

Lik gjerne  Regal sin facebookside.

Dere kan også følge bloggen min på facebook.

 

 

Innlegget er i samarbeid med SheSocial ( tamponsforfree.no, @tamponsforfree på Instagram)

 

CLOUD B NATTLAMPE


Etter at jeg hadde konkurranse i samarbeid med foreldreklubben.no der jeg delte ut et produkt fra Cloud B, kjøpte jeg selv en skilpadde- nattampe til Lucas! Vi har ikke problemer med leggingen til Lucas, men jeg syns den var så stilig, og Lucas liker den han også. Den er egentlig fra 3 år og oppover, så kanskje vi får brukt den til det den egentlig er til etterhvert. Den skal lette barnas frykt for mørket, noe jeg har hørt at er et problem som kan komme etterhvert!

Noe annet som er litt stilig med denne er at i stjernene kan man finne noen av stjernebilder, som for eksempel karlsvogna! Mest moro for mammaen og se etter det foreløpig da :)

Jeg pleier ihvertfall å sette den på på kvelden når jeg legger Lucas, og setter den på om jeg er inne og ser til han om den har gått av. Den går nemlig av av seg selv etter 45 minutter. Det er så mørkt på rommet til Lucas på kvelden så jeg ser han ikke om jeg er inne og ser til han, så denne hjelper meg også for den gir meg litt lys!

Den lyser opp stjerner på veggene og taket og har 3 forskjellige farger- grønn, oransj og lilla/blå. Jeg syns den er såå koselig, og man skal ikke se bort ifra at jeg låner den litt etterhvert for å ha på soverommet! Hehe.

Om dere vil lese mer om dette produktet kan dere se HER.

 

Har dere et Cloud B produkt?

Hva syns dere om dem ?

Bilder fra Lanzarote


OBS: Fare for langt, rotete og surrete innlegg!  Har mistet litt teken på dette her etter 1 uke nesten uten internett :p

Da har jeg summet meg litt og fått lastet opp litt bilder her.

Vi har kost oss masse i Lanzarote! Vi hadde veldig fint vært de første 2 dagene og den siste dagen, men de andre dagene blåste det en del og var overskyet, så vi var litt uheldige der. Men vi koste oss likevel! Lucas fikk bade i innebassenget de dagene det var litt vind, og badet i bassenget ute når det var fint vær. Vi har spist masse god mat og jeg har prøvd alle drinkene på menyen! Hehe.
Lucas har vært kjempesnill hele veien til tross for at alle rutiner ble glemt og vi var ute og fartet hele tiden. Han har sovet bra, men ikke vært like flink å spise. Men blid som en sol hele tiden!

Vi har egentlig ikke gjort så veldig mye. Vi har slappet av ved bassenget, gått i handlegater, vært på bussomvisning på vulkan, spist masse mat og vi har vært i dyrepark!
På kveldene har vi hatt oss en drink og sittet utforbi leiligheten og pratet og kost oss.  Det har vært kjempedeilig med en ferie! Lucas er tydelig sliten etter turen. Han pleier å våkne klokken 05.30/06.00 på morgenen, men i går sov han til halv 8 og når han hadde hvilen sin sov han i 3 timer. I dag måtte jeg vekke han når han skulle stelles for barnehagen halv 7, og i barnehagen hadde han sovet fra lunsj til 14.45!!

Vi bodde på Flamingo Beach Resort, et nydelig stort område med masse små leiligheter, flere bassenger, egen strand, barer, supermarkeder og kort vei til handlegaten. Det ene bassenget lå rett utforbi vår leilighet. Vi hadde all inclusive og det var mye god mat å velge mellom! De hadde også bamseklubb og muligheter for barn å være med å vise frem en dans som de øver på tidligere på dagen! Dette var lillesøsteren min på 6 med på og hun syns det var kjempestas :) Det var klovner, sang og dans. Syns det var veldig koselig!

Flyturen ned til Lanzarote gikk veldig fint! Lucas sovnet under lettingen og sov ca 1,5 time. Resten av turen var litt mer travel men han var blir og glad og det gikk veldig fint! Vi reiste jo med min mamma, stefar og 2 småsøsken så vi hadde mye hjelp! 
Flyturen hjem igjen hylte Lucas fra vi satt os i flyet til vi var godt oppe i luften. Ikke noe kjekt for han å sitte fastspent heller og han var så trøtt. Etter vi var i luften fikk han være litt med mormor, besten og tantene sine før han kom tilbake til meg og sovnet. Da sov han resten av turen! Vi landet litt før kl 24.00, og hadde da en 4 timers biltur foran oss. Lucas sovnet fort i bilen og sov hele turen hjem. Så da var det bare å legge han i senga og komme seg i seng selv også. Klokken var 5 når jeg la meg og stilte klokken på 07.00 for å dra på jobb. Føler jeg fortsatt går litt i koma og orker ingenting! Haha, tar på å ha ferie ser dere :p

 

Her kommer et bildedryss fra turen!


Her bodde vi!

1. Flamingo Beach området. 2. Lucas og pappaen  3. Disse automatene gikk det ikke an å gå forbi. Lucas ville prøve alle han! :)

1. Palmer <3  2. Pina Colada & Sex on the beach  3. Baileys og Tequila Sunrise. Ble nok av drinker!

 

Hva syns dere? :))

Hjemme fra Lanzarote!


Hei!

Skulle bare gi et livstegn fra oss! Vi kom hjem fra Lanzarote på fredag. Var ikke hjemme før klokken 5 på natta og jeg var oppe igjen kl 7 for å gå på jobb,så fikk ikke tid til å oppdatere her inne. Jeg skal skrive et innlegg om hvordan vi har hatt det litt senere og legge ut litt bilder, men ville bare si at vi er hjemme og vi har kost oss masse!

Nå er det snart jul så nå er det bånn gass med å bli ferdig med julegaver og gjøre alt klart til jul. Føler ikke en plass at det snart er jul, jeg. Håper dere har masse julestemning :DThe past few days


Det har ikke vært så mye livstegn fra meg de siste dagene. Skal ikke unnskylde meg da bloggen verken er en plikt eller en jobb- kun en hobby. Men grunnene er vel at dagene har gått i ett. Og på kvelden når jeg har fått ro er jeg sliten og bare synker ned i sofaen og orker ikke verken å tenke på blogg eller noe annet. Det har heller ikke skjedd noe interessant som jeg ser behovet for å dele med dere. Hehe. Derfor skal jeg dele alt det uinteressante som har skjedd de siste dagene med dere:

1. Vi har bakt pepperkaker. Fra IKEA.  2. Vi har vært på julegateåpning og sett lysene på granen bli tent.  3. Lucas og meg på julegateåpningen. Lucas var ikke i form og var sur med en gang pepperkaken han fikk var spist opp.  4. Jeg brant meg på en brennesle jeg trodde var død.  5. Lucas har vært syk. Igjen.  6. Lucas ble bedre og vi var på café.  7. Lucas forsvant under sengen sin.  8. Lucas leker på rommet sitt før leggetid.  8. Lucas matcher kofferten som skal med til syden.

 

Så her ser dere grunnene til lite blogging. Ser ikke for meg å skrive et helt innlegg om en dum brennesle.. :(

I morgen skal vi få tatt litt bilder av Lucas og håper han er tålmodig nok til at vi får et bra bilde til julekort. Vi er litt sent ute med disse kortene i år, for vi hadde egentlig ikke tenkt å ha det. Men det er jo veldig koselig med julebilder :)
På fredag setter vi kursen mot Lanzarote noe som skal bli deilig! Gleder meg sånn til å komme bort herfra nå for en heel uke!

Huff, dette ble spennende :p Hehe.

Hva har dere gjort på de siste dagene ? 

NOKA


En av mine favoritter fra NOKA er Caramel confect bar. Denne er super å ha med seg i farten, og jeg har den med på jobb og om jeg er sulten og er på vei ut dørene. 
Denne syns jeg smaker veldig godt, og sist jeg gikk på NOKA pleide jeg ofte å ta meg én sånn i helgene som kos på kvelden. Det er 216 kalorier i den, noe som er veldig bra i forhold til resten av lørdagsgodtet man har lett for å trykke i seg på lørdagskvelden. På jobb er det også lett å kjøpe en bollepose eller noe sånt for å få en rask og enkel lunsj, og da er det mye bedre å heller spise en NOKA bar. Sitter igjen med mye bedre samvittighet da, enn om jeg har spist boller o.l.  Denne baren holder meg mett helt til neste måltid og den inneholder mange vitaminer og mineraler som kroppen trenger. Dette er grunn nok i seg selv at det er bedre å spise "skikkelig" enn å trykke innpå med boller som holder deg mett i 30 minutter.

Når jeg går 100% på NOKA bruker jeg å spise mellom 4 og 5 måltider om dagen. Dette har jeg funnet ut at fungerer fo meg! Søtsuget forsvinner etter noen dager og jeg holder meg mett og god hele dagen. Kroppen føles også mye lettere og jeg føler meg generelt bedre når jeg spiser sunt og regelmessig. Mitt problem er at jeg blir stresset over å lage sunn mat fra bunnen, regne ut ALLE kaloriene (for når jeg først begynner, skal ALLE kalorier telles!). Derfor passer NOKA for meg. Her er måltidene ferdige og det eneste jeg trenger å telle er hvor mange måltider jeg skal ha per dag. Nesten alle produktene ligger på +/- 200kcal, så om jeg har 5 måltider til dagen får jeg i meg ca 1000kcal om dagen. Noen mener sikkert dette er lite siden anbefalt grense er minimum 1200kcal, men dette funker veldig bra for meg, og når jeg er skikkelig inne i dietten klarer jeg faktisk ikke å spise mer heller! Om jeg føler meg lei av dietten noen dager, pleier jeg å bytte ut NOKA middag med vanlig middag, eller ta meg en helg der jeg spiser noe jeg har lyst på. Da er det ofte lett å komme back on track på mandagen igjen!

Om dere lurer på noe om NOKA så kan dere gjerne spørre! Dere kan også gå inn på nokadietten.no for å lese mer :)

yummy!

Pepperkaker fra Ikea


I går tok vi julevasken og shinet heele huset. Det trengtes! Selv om det ikke ser like ryddig og pent ut etter at Lucas har tatt runden sin :p
Pyntet også litt til jul, men ble ikke mange nissene da alle nissene vi har er knuselige. Og siden Lucas er så glad i å ta sats og kaste på ting så tenkte jeg at vi droppet det knuselige i år. De to ikke-knuselige nissene vi har må jeg lete etter og sette på plass hver kveld (disse har stått fremme en stund allerede). Kan likesågodt legge alle lekene hans på loftet, for så lenge disse nissene står fremme så trenger han ikke lekene sine! Hehe.

Lucas sov hos farmoren sin i natt, og når han kom hjem i 2-tiden kastet vi oss rett i julebaksten. Supermamma som jeg er brukte vi pepperkakedeig fra Ikea. Lucas var mer opptatt av å spise deig og mel enn å hjelpe meg med å stikke ut figurer, så dét måtte jeg gjøre selv. Pepperkakene ble gode og godkjent av både mann, barn og meg selv, så da sier vi oss fornøyd! 

I 5-tiden gikk vi ned for å se på julegateåpning og tenning av julegran. Veldig kaldt og egentlig ikke så morsomt, men Lucas fikk gå rundt juletreet og se nissen så det var stas :D
Han ble litt sur på slutten fordi han var så trøtt og han har blitt så forkjølet- igjen! Krysser fingrene for at han er frisk til vi reiser på fredag! Hva baker dere til julen ?
Har dere pyntet til jul ? 

Les mer i arkivet » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014


Legg meg til som vennHei! Jeg heter Malin og er 21 år. Jeg bor i Rogaland, og er mamma til Lucas Matheo som ble født 2. august 2012. Er gravid med lillesøster som ventes 19.08.14. Her på bloggen skriver jeg om hverdagen, mammalivet og svangerskapet :)

Kontakt:
Malin-93@live.noInstagram:
@Malinchanel

hits