Jeg har blitt tobarnsmor!


Tirsdag 29.juli kl 11.06 kom vakre Leah til verden. Hun var 3292gram og 47cm lang og selvfølgelig helt perfekt! 
Jeg hadde en kjapp og fin fødsel som varte i 1t og 20 min aktiv (5 timer fra riene svakt begynte). Nå har vi kommet hjem og er klar til å begynne med den nye hverdagen :) Gravid uke 37


?UKE 37?

? Termin: 19. august 2014

? På vei: 37+0 uker

? Igjen til termin: 3 uker

? Kjønn: Jente!

? Navn: Hemmelig :)

? Aktivitet innenfra: Ja

? Vann i kroppen/hevelser: Bittebittelitt

? Søvn: Sover ikke lenger.. :/

? Utstyr: Vi har det aller meste etter Lucas

? Utstyr som mangler: Bilstolbase, lammeskinn, babycall, vippestol.. Troor det er det vi mangler nå?

? Nyeste innkjøp: fikk babynestet i posten i går! Ellers har jeg ikke kjøpt noe nytt.

? Neste kontroll: jordmor på mandag, sykehuset på fredag.

? Plager: Bekkenløsning, halsbrann, kynnere, sliten, nedpress, urolig i kroppen, ingen søvn, svimmel

? Kynnere: Ja, mye!

? Barnerom: Babyen ligger med oss i starten, så har ikke ordnet noe babyrom denne gangen uheldigvis. Hun skal etterhvert få Lucas sitt rom, men da må Lucas flytte ned i etasjen under, så det drøyer vi lengst mulig.

? Om fødselen: Tenker ikke så mye på den egentlig! :)

? Dilla på: Sjokomelk og lukten av den nye rosa tøymykneren fra Comfort!

? Sykehusbaggen: Den er ferdig!

Nå regnes ikke babyen som prematur lenger om den skulle bli født nå! Veldig deilig tanke, selv om jeg aldri trodde at jeg skulle få før tiden igjen! Blir spennende å se fremover nå hva som skjer :)

Babynest fra LilleVerden.


Da Lucas ble født pleide vi å rulle sammen tepper å legge under lakenet sånn at han fikk en sånn lun og god kant rundt seg. Siden han var prematur ble vi rådet på nyfødtintensiven til å få han til å føle seg trygg og ha det trangt rundt seg. Den gangen hadde jeg aldri hørt om babynest, som hadde vært helt perfekt for oss da. Så nå når babynest i det siste har tatt helt av, visste jeg at vi måtte ha et siden vi savnet noe sånt sist. Det er mange der ute som lager babynest, men jeg falt helt for Lille Verden og valgte å bestille fra henne. Jeg valgte et kjempesøtt hvitt og rosa med prikker på og blondekant. 

Fikk babynestet i posten i dag og jeg er så utrolig fornøyd! Det er helt perfekt og jeg gleder meg til å putte baby oppi der nå :) Får ikke sagt det nok hvor fint det er og hvor fornøyd jeg er med det! Jeg fikk melding av Lille Verden i går om at babynestet var sendt, og det var her allerede i dag. Hun har svart meg fort på meldinger og har vist veldig god kundeservice, og jeg har derfor lyst å skrive gode ord om henne her! :)

 

Først kan dere jo se den "fine" løsningen vår på "babynest" i lekegrinda når Lucas var nyfødt :p Her skulle vi virkelig visst om at det fantes skikkelige babynest!


Og her er babynestet fra Lille Verden. Dette kommer nok til å bli med oss i sofaen, i sengen, i bedside criben og overalt! 

 

Har dere babynest til babyene?
 

Redebygging


Denne vuggen har vi hatt helt fra begynnelsen av, men siden vi drev med flytting og oppussing har den ligget hos mamma sånn at den ikke ble ødelagt eller forsvant oppi det hele. I går hentet jeg den, vasket det som skulle vasket og satte den opp i stua. Skulle egentlig bare teste den ut siden jeg syns det var litt tidlig å ta den frem, men den står ikke i veien og det var litt koselig så jeg tror jeg bare lar den stå :D Vi hadde aldri vugge til Lucas da stua var veldig mye mindre i det andre huset og vi brukte bare lekegrinden, så det blir koselig å ha en vugge denne gang :) Jeg er 37 uker i morgen og det nærmer seg med stormskritt! Neste lørdag er også Lucas hele 2 år! Det har gått så fort. Han har blitt så stor og prater som en foss. Han sier alt av ord og kan si setninger med opp til 5 ord! Super stolt av lille store gutten min :) 

Nå er vi spente på hvordan han vil reagere på å bli storebror, men håper han vil glede seg over den nye rollen sin i familien <3 

 

#redebygging #mammablogg #gravid #lillesøster #leandervugge #tobarnsmor

Soverommet vårt


Som sagt skal dere få se hele huset vårt, men jeg får dele det opp litt. Det mangler noe i alle rom enda, men det er småting som faller på plass etterhvert.
På soverommet vårt mangler vi nå en sengegavl, men denne venter vi litt med siden vi skal kjøpe ny seng så det kommer litt an på om vi kjøper en seng med sengegavl eller om vi skal kjøpe en utenom. Skal også ha nye nattbord. Vi har heller ikke gardiner enda da jeg ikke har funnet noen jeg syns passer inn. Så nå har vi kun rullegardiner. Men her er ihvertfall soverommet vårt akkurat nå!
Gravid uke 36


UKE 36 

  Termin:  19. august 2014

 På vei:  36+0 uker

 Igjen til termin:  4 uker, nøyaktig én måned til i dag :)

 Kjønn:  Jente!

 Navn:  Hemmelig :)

 Aktivitet innenfra:  Ja

  Vann i kroppen/hevelser: Bittebittelitt

  Søvn: Sover ikke lenger.. Nettene er grusomme og jeg gruer meg hver dag til å legge meg enda jeg er stuptrøtt.

 Utstyr:  Vi har det aller meste etter Lucas

 Utstyr som mangler: Bilstolbase, lammeskinn, babycall, vippestol.. Troor det er det vi mangler nå?

 Nyeste innkjøp: Har bestilt babynest, kjøpt stol til flexibadekaret, stokke tripptrapp stol, vaskekluter, håndklær og et sengesett.

 Neste kontroll: Skal til jordmor i begynnelsen av neste uke, så skal jeg på sykehuset igjen 1. august- om 2 uker.

 Plager: Bekkenløsning, halsbrann, kynnere, sliten, nedpress, urolig i kroppen, ingen søvn, svimmel, trøtt.. Med andre ord så har jeg mye plager. De fleste rosemaler det å være gravid, og veldig mange har et veldig fint svangerskap også. Men desverre for meg er det ikke sånn- og jeg tror ikke jeg er alene om å bare ville grave seg ned frem til babyen er ute! :p

 Kynnere: Ja, mye! 

 Barnerom: Babyen ligger med oss i starten, så har ikke ordnet noe babyrom denne gangen uheldigvis. Hun skal etterhvert få Lucas sitt rom, men da må Lucas flytte ned i etasjen under, så det drøyer vi lengst mulig.

 Om fødselen: Tenker ikke så mye på den egentlig! :) 

 Dilla på: Sjokomelk
 Sykehusbaggen: Den er så og si ferdig. Mangler litt småting i den bare :)

 

Tenk at da var jeg kommet til uke 36! Var på sykehuset i går og jenta i magen har det fint og er aktiv. Det er en stoor jente i magen, så jeg gleder meg til å se henne! hehe. Ellers er ting begynt å modnes og kroppen gjør seg klar til fødsel. Med min flaks går jeg jo over termin uansett, og det er det jeg har stilt meg inn på så får det heller bli en positiv overraskelse om hun kommer før :)

 Så håper jeg at alle dere andre gravide der ute har det bra og at dere slipper unna så mye plager.  

What's in my bagJa, det var visst ikke så mye spennende å finne i veska mi! Hehe. Faktisk så er jeg overrasket selv over hvor lite rot som var oppi! 

Hva har dere i veska? 

Interiør


Det er såå gøy med interiør nå når jeg faktisk har et hus å stæsje opp! Der vi bodde før var det så lite at det var ikke mulig å få det fint. Nå storkoser jeg meg med å pynte og styre på! Ulempen er jo at huset her er dobbelt så stort som der vi bodde før, så jeg mangler jo så og si alt! I tillegg har vi 2 stuer nå å innrede. Men ting faller på plass sakte men sikkert, og jeg har måtte slå meg til ro med at jeg ikke kan få alt på en gang :p Men det sniker seg inn litt interiør innimellom. Jeg elsker nye ting :D Har ventet i 4 uker på en pakke nå som jeg gleder meg sånn til. Den skulle ha 3 ukers leveringstid, så litt utålmodig blir man jo! Hehe.

Selv om alt er langt i fra ferdig her mtp innredning, så tenkte jeg at dere skulle få se hele huset en dag :)

Her er ihvertfall litt nye bilder :)
 

Verdens beste sminkefjerner


I det siste har jeg visst fått litt dilla på kokos når det kommer til hud og hårprodukter! Hehe. Syns det lukter himmelsk :) Shampoen og balsamen syns jeg er kjempegod. Hamstret disse da jeg var i New York i fjor, men da en annen type med keratin i. Nå fant jeg de endelig et sted på nett som sender til Norge, så denne gang prøvde jeg meg på den med Coconut milk. Tørrshampoen er fra Batiste og er den aller beste av alle tørrshampoene syns jeg! 

Så har vi Cocosa som de fleste sikkert har hørt om og kanksje prøvd også. Om ikke kan jeg absolutt anbefale å prøve det! Det kan brukes til ALT. Matlaging, hudkrem/olje, sminkefjerner osv osv. Jeg fikk en slags åpenbaring en gang jeg ble tom for sminkefjerner og det var søndag. Jeg bruker til vanlig en foundation fra Revlon som sitter som støpt på huden og selv med sminkefjerner er den vanskelig å få av. Da kom jeg på at jeg hadde lest at Cocosa blandt annet kunne brukes som sminkefjerner. Så da hentet jeg den og smurte på ansiktet. Det tok bare sekunder før sminken nesten fløt rundt i ansiktet, og jeg tok bare en varm klut å vasket av. A L T sminken var borte. Jeg måtte ikke skrubbe litt en gang! Renset huden etterpå for å sjekke om alt sminken var borte, og det var den. 
Har aldri kjøpt sminkefjerner igjen etter dette for å si det sånn!
Man trenger nesten ingenting av Cocosa for å fjerne sminken, så den er veldig drøy i bruk og varer lenge. Derfor blir det også mye billigere å bruke og samtidig er jo cocosa helt naturlig så det er ingenting farlig du smører i ansiktet. Den finnes også uten smak og lukt, men denne har ikke jeg prøvd enda.
PRØV sier jeg bare :) 

 

Hva fjerner dere sminken med?

Har du prøvd Cocosa til noe?

Svangerskapsoppdatering uke 35


 

UKE 35 

  Termin:  19. august 2014

 På vei:  35+0 uker

 Igjen til termin:  5 uker

 Kjønn:  Jente!

 Navn:  Hemmelig :)

 Aktivitet innenfra:  Ja, og nå gjør det vondt!

  Vann i kroppen/hevelser: Har blitt en del nå i finværet, men fortsatt ikke så mye :)

  Søvn: Sover dårlig

 Utstyr:  Vi har det aller meste etter Lucas, men skal kjøpe noe nytt!

 Utstyr som mangler: Vippestol, tripptrappstol, sengtøy, bilstolbase, babycall, lammeskinn, badestol til flexibath..

 Nyeste innkjøp: Har bestilt babynest :)

 Neste kontroll: Skal til jordmor en gang neste uke og ultralyd/vekstkontroll 18.juli på sykehuset :)

 Plager: Bekkenløsning, halsbrann, kynnere, sliten, nedpress. Magen føles også så tung at jeg innimellom tar meg selv i å "holde den oppe" med hendene :p Hehe.

 Kynnere: Ja, mye! 

 Barnerom: Babyen ligger med oss i starten, så har ikke ordnet noe babyrom denne gangen uheldigvis. Hun skal etterhvert få Lucas sitt rom, men da må Lucas flytte ned i etasjen under, så det drøyer vi lengst mulig.

 Om fødselen: Tenker ikke så mye på den egentlig, men kjenner jeg begynner å se frem til den nå.. :p

 Dilla på: Sjokomelk
 Sykehusbaggen: Den står fortsatt halvveis pakket. S K A L pakke den ferdig nå snart :p

 

 

Deilig å kjøle seg ned når det er 30 grader i skyggen! :p

 

 

Hvordan går det med dere lesere? Hva gjør dere i ferien ? :) 

KOS&TRASS


Hei!
Jeg vil begynne innlegget med å si HURRA for 34+5 uker på vei i dag. Det er 1 dag lenger enn jeg fikk gå gravid sist, og det er en milepæl for meg å komme over denne uka! Jeg har aldri tvilt på at jeg skulle få gå til termin denne gang, men likevel så har det ligget det å surret i bakhodet når jeg nærmet meg denne uka.

Ellers så er vi hjemme fra hyttetur i Sveio i dag. Skal bli deilig å sove i egen seng nå! Vi har kost oss og brukt dagene til å surre i Stord sentrum, vært i Haugesund og Leos Lekeland, kjørt litt båt på hytta, Lucas har badet og vi har slappet av :) Bekkenet mitt blir verre og verre for hver dag nå, så har vært litt kjipt å ha så mye vondt når man skal kose seg å slappe av. Føler meg veldig handicappet om dagen og det er veldig frustrerende.. 

Tror Lucas også har kost seg de siste dagene. På Leo's er han ihvertfall helt i hundre og vi får et par timers pause fra all trassingen og sutringen som er for tiden! Trassen er nemlig på vei for fullt og jeg er nesten litt redd for at det verste ikke har kommet enda! hehe. Mye vilje i denne gutten og å teste grenser er det morsomste syns han. Det er veldig frustrerende å være forelder med et barn som trasser, og spesielt for meg som ikke klarer å bøye meg, løfte og styre på. Så når han gjør seg vrang og om til en geleklump, legger seg på bakken osv, er det utrolig vanskelig å være høygravid med bekkenløsning og mamma :p Men man må bare telle til ti og prøve å distrahere han fra det han er sur for, så går det som regel bra :p
Noen ganger bestikker jeg han til og med ved å si at vi skal kjøpe såpebobler. Er det veldig ille sier jeg at vi skal kjøpe STORE såpebobler. Det MÅ være lov å bruke bestikkelser av og til, eller er jeg den eneste ? :p 


 

Har dere noen barn i trassalderen?
Hva er deres beste tips mot trass?
Bruker dere noen gang bestikkelser for å "slippe unna" en gang i blandt?  

Favoritter på Instagram!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
-

Her er mine instagramfavoritter!
Hvem er dine "topp 3" instagrammere? Kom gjerne med fler også!

-

Zara favs


Hei!

I morgen drar vi til Sveio på hyttetur i noen dager. Håper på litt fint vær ihvertfall! Skal bli deilig å komme seg litt bort! Uka etterpå er det tid for jobb igjen på samboeren og Lucas begynner i barnehagen igjen etter 3 ukers ferie. Jeg skal bare fortsette å ruge litt til og samle litt krefter. Hehe. Kanskje jeg skal begynne å tenke på å pakke fødebagen ferdig, handle inn resten som trengs og gjøre litt klart her hjemme til lillesøster kommer :)

Så over til noe helt annet! Jeg er så glad i klærne til Zara baby og handler her støtt og stadig! Utrolig nok har ikke lillesøster fått noe herfra enda, men de 3 nederste plaggene er på vei i posten til Lucas nå :) Det er for tiden salg der for de som ikke har fått det med seg! Det er veldig utplukket nå siden det er en stund siden salget startet, men det er fortsatt veldig mye fint :) Noen av AW14 varene har også kommet nå, bl.a indianer t-skjorten og "telt"-buksen på de nederste bildene som jeg venter på i posten. Det beste med Zara utenom de tøffe klærne er prisen og frakten. Syns de er så billige og har utrolig kjapp levering!
 

 

Noen som har gjort innkjøp her i det siste?

Svangerskapsoppdatering uke 34


 

UKE 34 

  Termin:  19. august 2014

 På vei:  34+0 uker

 Igjen til termin:  6 uker

 Kjønn:  Jente!

 Navn:  Hemmelig :)

 Aktivitet innenfra:  Ja, men hun har blitt roligere denne uken.

  Vann i kroppen/hevelser: Bittelitt :)

  Søvn: Har sovet veldig dårlig i det siste..

 Utstyr:  Vi har det aller meste etter Lucas, men skal kjøpe noe nytt!

 Utstyr som mangler: Vippestol, tripptrappstol, sengtøy, bilstolbase, babycall, lammeskinn, babynest, badestol til flexibath..

 Nyeste innkjøp: Litt klær og noen luer

 Neste kontroll: Ultralyd/vekstkontroll 18.juli på sykehuset :)

 Plager: Bekkenløsning, halsbrann, kynnere, sliten, nedpress...

 Kynnere: Ja

 Barnerom: Babyen ligger med oss i starten, så har ikke ordnet noe babyrom denne gangen uheldigvis. Hun skal etterhvert få Lucas sitt rom, men da må Lucas flytte ned i etasjen under, så det drøyer vi lengst mulig.

 Om fødselen: Tenker ikke så mye på den egentlig! :) 

 Dilla på: Sun lolly?.

 Sykehusbaggen: Den står fortsatt halvveis pakket. Skal få fingen ut å pakket resten snart :)

 

Det er litt spesielt for meg å ha nådd denne uka! Da jeg gikk gravid med Lucas ble jeg lagt inn på sykehuset denne dagen (34+0) med alvorlig svangerskapsforgiftning. Jeg visste ikke hvor alvorlig det var selv den gang og regnet med at jeg skulle kjapt hjem igjen. Slik ble det jo ikke. Jeg hadde nedtelling på telefonen til jeg var høygravid (34+4) og samme dag som det sto 0 dager på den appen var fødselen godt i gang og Lucas var ute klokken 17.41 den 2. august 2012!

 

Å komme forbi denne uken kommer til å føles utrolig deilig og herfra begynner den delen av svangerskapet jeg ikke fikk oppleve sist! Nå er det jammen ikke lenge igjen til vi sitter her med Lillesøster i armene :)

 

 

Hvor langt er du på vei om du er gravid?

Ny vogn- Mountain Buggy


Nå når lillesøster kommer, så skal hun få Emmaljunga vogna til Lucas. Lucas har jo ikke det samme behovet for en sånn vogn nå lenger, så nå har vi kjøpt en ny sportsvogn til han som er litt mindre og lettere å dra med seg. Han har en Quinny trille fra før av, men denne syns jeg kun egner seg på shoppingsenter da den verken kan legges ned og ikke er god å trille ute. Siden han fortsatt sover på dagtid er det best om vogna kan legges ned i tilfelle vi ikke er hjemme når han skal hvile eller om han er på besøk. I tillegg må den jo kunne trilles ute sånn at han også kan være med når vi skal gå litt lengre turer:) I barnehagen har han en TFK joggster twist og syns denne er helt topp, så jeg ville ha noe ala det samme nå. Valget falt på Mountain buggy Urban jungle. Denne har vi sett på på nett lenge men vi har ikke vært sikre, så når det dukket opp en veldig pent brukt en til halv pris gjorde det egentlig valget for oss :) Superfornøyd!

 

Hvilke(n) vogn(er) har dere? 
Er dere fornøyde? 

Les mer i arkivet » August 2014 » Juli 2014 » Juni 2014


Legg meg til som vennHei! Jeg heter Malin og er 21 år. Jeg bor i Rogaland, og er mamma til Lucas Matheo som ble født 2. august 2012. Er gravid med lillesøster som ventes 19.08.14. Her på bloggen skriver jeg om hverdagen, mammalivet og svangerskapet :)

Kontakt:
Malin-93@live.noInstagram:
@Malinchanel

hits