Ny tatovering!


Da har jeg endelig bestilt time til tatovering! Gleder meg masse allerede. Skal ta tatovere navnet til Lucas Matheo selvfølgelig, og har fått time hos Leading Light i stavanger 16. august :D
Jeg kan godt skjønne de som tatoverer hele kroppen, for det blir en slags liten avhengighet med tatovering. Men jeg skal nok klare å begrense meg, for jeg er ikke en av dem som vil ha hele kroppen full :p

 

Har dere tatovering?
Hva har du /vil du ha? 

Hvordan lage vannmerke til bildene dine


 

Etter jeg leste DETTE innlegget til Linn Merete, tenkte jeg å reposte et innlegg jeg har postet før- nemlig hvordan du kan lage vannmerke til bildene dine. Denne guiden er til dere som har photoshop :)

 


 

Jeg ser at det er mange som spør for tiden og lurer på hvordan man vannmerker bildene sine. Jeg ser også at det er fler som har laget en guide på hvordan man gjør det, men tenkte jeg kunne vise min måte å gjøre det på! Jeg viser ikke hvordan man lager selve vannmerket, for du bestemmer jo selv hvordan de skal se ut, men jeg viser en guide på hvordan man "installerer" dem eller hva jeg skal si :) På denne måten blir det mye lettere å merke bildene dine fordi du slipper å lage selve vannmerket hver gang du skal merke et bilde. I denne guiden viser jeg hvordan du lager det om til et "stempel" der du bare trenger å trykke det rett på bildet du skal merke.

Jeg bruker Adobe photoshop CS5. Det som står i parantes på bildene er hurtigtaster. Om jeg skriver (B), så kan du trykke på B på tastaturet ditt. Da kommer verktøyet du skal bruke automatisk uten at du må klikke på det i verktøylinjen.

Om det er noe dere ikke forstår må dere gjerne spørre :)

 

 

 

 

 

 

  

 

Har du vannmerke på dine bilder ?

Hva syns du om guiden min?

Vinneren av jollyroom konkurransen

Er Jannicke- Mamma til Erica Emilie!

Gratulerer! Jeg har sendt deg en mail som du må svare på for å få gavekortkoden :)

Takk til alle som deltok! Håper å holde fler konkurranser etterhvert :)

Hvor tingene til 1årsdagen er kjøpt


Får en del spørsmål om hvor jeg har kjøpt noen av tingene til bursdagen til Lucas, så tenke jeg kunne samle alt i et innlegg! :)

Stjerneskåler: Kremmerhuset
1 tall bursdagslys: Panduro
Muffinsformer: Panduro og Lykkefryd.no
Blå strøsselkuler: Lykkefryd.no
Blå stjernestrøssel: Panduro
Blått dekor sukker og candy melts: Kitch'n (har også bestilt fler candy melts på kakeboksen.no)
Ballonger: Ebay
Sugerør: Ebay
Servietter, lys og cupcake toppers: Papereskimo.com 
Merkelapper til barnehagestart


Nå er ikke lenge igjen til Lucas begynner i barnehagen og det er mye som skal ordnes før det. Nå er det ihvertfall én ting mindre å tenke på, for nå har jeg kjøpt merkelapper til å merke klærne hans med! Har gruet meg litt til jeg skulle begynne å merke klærne fordi jeg hater å stryke og så for meg et det kom til å bli bare stress.. Men så fant jeg disse fargelappene som er strykefrie!! Var ikke tvil om at de skulle trykkes hjem med én gang. I tillegg er det jo moro å få designet dem litt selv også. Jeg valgte lyseblå bakgrunn med stjerner på og med en søt bie på :) Betalte heller ikke mer enn 175kr for 120 stk!

De kan klistres på alt og tåler vask opptil 60 grader. På klærne henger de best om du fester dem på merkelappen som henger i nakken og ikke direkte på stoffet.

Disse mekelappene heter Askeladden fargelapper, og jeg har kjøpt dem HER.

Håper jeg slipper telefonterror selv om telefonnummeret mitt står her! hehe.

Hva merker dere klærne med?

Feriekos


Vi er på hyttetur og koser oss masse! Har ikke med data så blir ikke så mye blogging de neste dagene men følg meg gjerne på instagram om dere vil ha oppdateringer:) Der heter jeg Malinchanel :)

De siste dagene har vi kost oss i stekende sol med grilling, båtturer, soling og Lucas storkoser seg og har badet mye:)

Anbefaling av babybukse!


I ny og ne kommer jeg over ting jeg virkelig liker, og denne gang tenkte jeg å tipse dere også! For en liten stund siden kjøpte jeg en bukse fra merket Freds world. Buksa hadde jeg sett på lenge, men når den var på salg til 99kr måtte jegbare kjøpe den før den ble utsolgt. Jeg kjøpte en grønn fordi Lucas har så mye blått. Jeg prøvde buksa på Lucas samme dagen som den kom i postkassen, og gikk rett for å bestille en til rett etterpå! Så da ble det en grønn og en blå og jeg vurderer hele tiden å kjøpe enda fler :p

Jeg liker å kle Lucas i løse, behagelige klær fremfor dongeri og klær som er vanskelige å bevege seg i. Disse buksene er myke og gode, "baggy" og passe tynne i stoffet og ikke foret så de er heller ikke for varme å ha på som en vanlig joggebukse ofte blir. De har en bred "strikk" i livet som gjør en enda mer behagelig og den gnager garantert ikke. Buksa finnes også i mange farger og er billig, og jeg syns absolutt at dette er en av de beste plaggene jeg har kjøpt til Lucas. Kvaliteten er også veldig bra. Har vasket dem mange ganger og de er like fine enda.

Jeg kjøpte dem på miinto.no HER. De fleste er på salg til 99,- enda (tildigere129,-) men jeg ser at mange av dem begynner å ha få størrelser igjen. Dere kan også prøve å søke på "Freds World bukse" på google så kommer det nok opp andre nettbutikker som kan ha dem og som kanskje har fler størrelser inne.

 
 

Har dere en sånn bukse til barna?

OKKER-GOKKER favoritter


Childrenboom.no er en nettbutikk med barneklær som du ikke finner på alle andre nettbutikker. Blandt annet Okker-Gokker som jeg er veldig fan av! Syns de har unike klær som man ikke ser overalt. Klærne er av god kvalitet og ikke minst fine å se på! Jeg elsker den duse fine fargen på jenteklærne og kombinasjonen av blåfargene på gutteklærne.

Childrenboom.no har barneklær fra 0-12 år og styres av en veldig hyggelig dame med god kundeservice og har rask levering på varene! Childrenboom har også salg på mange klær nå for å gjøre plass til mange fine nye varer. Blir mange spennende nyheter hos nettbutikken denne høsten! :)


 

Heldress rosa - heldress blå - hettejakke rosa - hettejakke blå - playsuit rosa - playsuit blå - bukse grå - bukse rosa - bukse blomster 

 

Liker dere okker-gokker?

1 årsdag ønskeliste


Nå er det 16 dager igjen til Lucas blir 1 år og på ønskelisten er det for det meste leker og nødvendige ting til barnehagen. Da spesielt ull, behagelige klær, strømpebukser o.l. Må jo nesten ha dobbelt opp av alt, slik at vi har skift liggende i barnehagen i tillegg til at han skal ha gode klær og skift hjemme også. Derfor håper jeg han får noe til bursdagen ihvertfall :D Av oss får han sko og leker (som vi har kjøpt til nå ihvertfall). Får se om det blir noe mer etterhvert. Har også såå lyst på heldressen fra vossatassar(den blå som er ved siden av nike klærne på bildet under). Smelter helt når jeg ser små barn med den, men jeg finner den ingen steder. Så rop ut om dere vet hvor den kan kjøpes! Gjerne nettbutikk.

Hvilke ting er på ønskelisten til deres barn for tiden ?

New in: Støvler og BAMBAM


Var en tur i Haugesund i dag, og har endelig fått kjøpt støvler til Lucas. Var 50% på dem så betalte bare 100kr! Når det kommer til støvler føler jeg ikke at jeg trenger å kjøpe noe av skikkelig kvalitet egentlig, så kjøpte disse kun fordi de var på salg. De er av merket Skofus. Vet ikke om det er noe bra jeg? gode nok er de nok uansett :) Nå gjenstår det kun å gå til innkjøp av en haug med ullklær  før han er heelt klar for barnehagen. Må nok også kjøpe en del vanlige klær også, for jeg regner med det kan bli en del skift når han begynner i barnehagen. Han mangler også en del vintertøy, men venter litt med det enda.

Fikk også hamstret en haug med skumpinner som Lucas liker så godt! Noen som har prøvd dem? Her i huset er det storforbruk! Det beste er at de er helt naturlige, så det er null sukker og andre "dumme" stoffer.

Måtte selvfølgelig innom MeMini også, men heldigvis for meg hadde de nesten ingen klær der. Tror de var midt i å henge opp nye klær, så i mellomtiden var det ikke så mye der. Og det var nok bankkortet glad for! Derimot hadde de masse BAMBAM produkter, og gjett om jeg holdt på å trille rundt av glede da? Haha. Jeg hadde så lyst på ALT fra BAMBAM når jeg var gravid men fikk meg aldri til å kjøpe fordi det alltid var noe annet jeg trengte. BAMBAM har så mye søtt, og Lucas fikk en bamse og en koseklut denne gang. Gleder meg allerede til neste Haugesunds-tur. Hehe :)

Sjekk disse søtingene da! :)

 

Nytt til 1 årsdagen.


Ikke så spennende innlegg, men ville bare vise dere det nye til Lucas sin bursdag! Servietter, kakelys og cupcake toppers i en herlig babyblå farge, striper og prikker :D

Det letteste til bursdagen er for det meste unnagjort, nemlig shoppingen! Nå gjenstår bare baking og det blir nok en større utfordring. Godsakene er jo det viktigste med hele bursdagen :DHva syns dere ? Tror dere det blir et fint kakebord? :)

Lucas sin minneramme!


Endelig har jeg fått summet meg til å begynne på minnerammen til Lucas! Jeg syns den ble litt for simpel så vet ikke om jeg sier meg 100% ferdig helt enda. Tenkte å kanskje ha en bitteliten bamse eller noe sittende oppå klossene ihvertfall:) Kom gjerne med tips!
Syns det er så koselig å bevare de første minnene på denne måten! Også syns jeg det er litt spesielt å ha med en knøttliten prematurbleie og de små klærne som er i størrelse 40 som han bruke den første tiden! De små tøflene hadde naboen vår strikket til han, og de brukte han hele tiden. Blir nesten litt sentimental av disse tingene, jeg :p

 

Har dere laget minneramme? Send meg gjerne en link/bilde :D

 

New in: MeMini


Se på denne søte cardiganen som kom i dag <3 Og den var så fin sammen med den stripete buksa fra Memini! Jeg elsker at klærne er så myke og gode og behagelige for Lucas å ha på! Får virkelig ikke nok av Memini plagg, og venter også på en jumpsuit  nå. Har hørt at jumpsuiten er veldig trang i beina og hadde egentlig bestemt meg for å ikke kjøpe den. Meen svak som jeg er..

 

Her ser dere hvor perfekt buksa og genseren passer sammen! 

 

Om dere liker Memini, hva er deres favorittplagg?

Sneak peak på bursdagskaken!


I dag hentet vi bursdagskaken til Lucas sin 1 års dag! Er fortsatt 4 uker til vi skal feire, men hun som lagde den skulle på ferie så nå har vi fryst den ned. Den skulle visst være like god selv om den blir fryst, så da krysser jeg fingrene for det :D Ble veldig fornøyd med kaken. Enkel og fin akkurat som jeg ville ha den. Her er en sneak peak!

I kveld og i natt har vi barnefri så nå skal jeg bare slappe av fullt og helt og nyte stillheten og freden i huset :D Skal lage pizza senere og kose oss med chips og noe godt i godteskåla :)

Hva skal dere i helgen ?

Hvordan så bursdagskaka til deres barn ut ?

New in: Okker-Gokker & Gekko!


I dag dukket det nye klær opp i postkassen fra Okker-Gokker og Gekko. Jeg syns Okker-Gokker har såå mye søte klær! Disse har jeg vært så heldig å fått sponset av Childrenboom.no! Det er sommersalg på nettbuttikken nå, og du kan gjøre mange fine kupp der! De fører merker som Okker-Gokker, Gekko, Jan-h, Barnevaderen, Morild Norway og Optimist of Norway.

Denne dressen fra Okker-Gokker har jeg sett lenge på og jeg syns den er utrolig fin! Jeg har den i str 1- 1,5 år noe som var veldig stort akkurat nå, men jeg ser at når den først kommer til å passe så kommer den til å passe LENGE! Og jeg gleder meg veldig til den passer. Tror den ommer til å være super å ha til barnehagen. Den koster 449,-  HER. Den finnes også i rosa!

I samme pakken lå disse søte sommerklærne fra Gekko! Lucas har ikke særlig med sommerklær så det passet midt i blinken. En herlig shorts, t-skjorte og smikke. T-skjorten var litt trang å få over hodet, men det gjorde ikke så mye. Litt stort enda dette også, men fullt brukbart likevel. Jeg bruker så og si nesten alltid for store klær på Lucas. Heller baggy enn for lite! Hehe. Jeg kjøper alltid klær i en størrelse større enn det han bruker, men 74 som han bruker nå har jeg ikke kjøpt så mye av så for tiden går han mye med litt for store klær. Men jeg tror ikke han bryr seg om det :D

Disse klærne er på tilbud nå!

Shorts: 149,- (før 249,-) HER

T-skjorte: 149,- (før 249,-) HER

Smikke: 53,- (før 89,-) HER

Har dere klær fra noen av disse merkene ? Hva syns dere om klærne?

Oppbevaring av leker!


Vi har fram til nå ikke hatt særlig med oppbevaring til lekene til Lucas. Vi har en lekekasse med lokk, men Lucas får alltid lokket i hodet hvis det står oppe så der har vi leker som vi bare tar fram av og til/skal pakke bort. Nå har jeg kjøpt en "kurv" (Vet ikke hva jeg skal kalle det) til lekene. Den er stor og god og har plass til alle lekene. Kan brette den opp og ned for å få større eller mindre plass, og det syns jeg var genialt! 

Kan virkelig anbrfale denne om dere er på jakt etter en plass å oppbevare leker og lignende. Er også fin til å oppbevare ungene i! Lucas storkoste seg oppi der før jeg tok lekene oppi!.Hehe.

Den er fra Elodie details og koster 299,- hos Lekmer.no. Den finnes også i rosa og grønnmønstret. Den er for tiden utsolgt hos lekmer.no ser jeg, men de har den også hos jollyroom :) Heldigvis for dere har jeg en konkurranse gående der dere kan vinne 250kr i gavekort hos jollyroom.no, så om dere vinner kan dere jo kjøpe en sånn og bare legge ut med 49 kroner selv! Delta i konkurransen i konkurranseinnlegget HER!

 

Hva har dere til å oppbevare leker i ?

Bursdagsforbredelser


Ikke glem konkurransen min der dere kan vinne gavekort hos jollyroom.no! Trykk HER for å komme til konkurranseinnlegget.


I dag er det 1 måned igjen til Lucas blir 1 år! Nesten alt til bursdagen er kjøpt inn, men ikke alt er mottatt enda. I dag mottok jeg noen papirsugerør med stjerner på og de var så fine og sto veldig i stil med de andre sugerørene med striper på. Jeg er veldig spent på hvordan muffinsene og kakene kommer til å se ut. Jeg er ikke noe flink med baking, og har prøvd meg på frosting og sånn før men det ble IKKE bra og smakte drit så håper jeg får til noen skikkelig fine cupcakes med perfekt frosting på toppen! Kaken til Lucas er bestilt for en stund siden og er veldig spent på den også. Skal også lage noen kaker selv, så får vi håpe de smaker bra de også. Kom gjerne med tips til oppskrifter på frostinger til cupcakes som smaker bra! 

Også skal jeg jo også prøve meg på cakepops. Tror jeg har tatt meg vann over hodet med all bakingen jeg skal gjøre SELV! hehe. Ender vel med å kjøpe den ferdig 1-2-3 pakken med cakepops på butikken. Jeg syns ihvertfall det er gøy å bake og dekorere, så får vi si at det er det viktigste og ikke hvordan det ender opp med å se ut. Heldigvis kommer ikke Lucas til å huske denne dagen :p

Planen var at Lucas skulle få sin egen lille kake til bursdagen, og det skal han også men nå gruer jeg meg litt til det. Vi var i selskap i går til tanten til Lucas som ble 6 år og Lucas fikk smake bittelitt gele og kake og når vi kom hjem hadde han såå vondt i magen stakkar at han grein og grein. Roet seg til slutt med en paracet..Lucas har veldig sjeldent hatt vondt i magen eller vært syk generelt så jeg er ikke vandt med at han griner fordi han har vondt. Det var ikke godt for mammaen å føle seg så hjelpesløs nei :( Håper ikke han reagerer sånn etter bursdagen sin! Den stakkars lille magen er ikke vandt med så mye sukker og sånn..

Se de fine sugerørene <3

Lucas Matheo 11 måneder


11 MÅNEDEREt barn på 11 mnd skal kunne:

Reise seg, men kan ha problemer med å sette seg - Han reiser seg ikke selv uten støtte enda, men står fint alene på gulvet og setter seg fint ned.

Forstå nei - Ja, jeg vet godt at han forstår det, men å lye er en annen ting..

Nå som barnet er blitt 11 måneder, er det vanlig at de kommer krabbende/akende med en leke i den ene hånden. barnet kan sette seg opp selv, gripe tak i noe og reise seg etter det. Beina kan bære hele vekten til barnet, så det kan stå og holde seg med én hånd og leke med den andre. Det går mye stødigere med hjelp. Babyen forstår ordet nei, som vi automatisk sier mye. De skjønner at det er fyfy, men det er ikke likevel sagt at de gir seg med det de holder på med.
På denne tiden blir barnet skeptisk til fremmede. Det er helt normalt. Vi voksne skjønner ofte ikke at babyen er en egen person som ikke liker å bli løftet på at fremmede. Tenk bare selv om en vilt fremmed skulle komme å løfte deg opp. 

Tenk, nå er snart 1 helt år gammel!

Lucas har stått og gått med støtte siden han var 7 mnd, og går veldig fint og stødig når vi holder han i den ene hånden. Han går bedre og bedre for hver dag uten støtte også men tar ikke så mye eget initiativ til å gå, men gjør det av og til. Han går helst bare når han står på gulvet og vi sier "kom", og han har "bare" tatt 8 skritt på det meste. Litt merkelig at han ikke går skikkelig egentlig med tanke på hvor tidlig han har vært med andre ting og hvor aktiv han er! Han klatrer på alt og er skikkelig vågal og ikke redd for noen ting. Men det kommer nok mer etterhvert! Jeg håper fortsatt han kan gå innen barnehagestart som er 20. august :) Han forstår nei, men jo strengere vi er jo morsommere er det, så det er ganske nytteløst å si det. Han er ikke veldig skeptisk men han er ikke glad i å bli plassert i andre voksnes armer, så det prøver jeg å unngå mest mulig. Men på avstand er han en storsjarmør mot de aller fleste. Han er mindre skeptisk om han får være på gulvet og eventuelt gå bort til personen på eget initiativ.

Lucas har ikke vært særlig aktiv på språkfronten og har ikke sagt noe annet enn pappa og bablelyder som regel, men etter at han ble 10 mnd så har han utforsket det litt mer. Han hermer etter ord og har lært seg noen nye. Selv om han ikke sier så mye, forstår han veldig mye! Det er veldig lett å kommunisere med han nå siden vi merker at han forstår og reagerer på det vi sier. Om vi spør han, så kan han danse, vinke, gi kos, la oss smake det han har, gi oss noe når vi sier "takktakk" osv. Jeg syns det er utrolig kjekt når han gir respons og viser at han forstår! Men mamma nekter han å si. Om jeg spør om han kan si mamma, sier han pappa. :p

Ellers er Lucas alltid blid og fornøyd og egentlig veldig lett å ha med å gjøre. Jeg syns det blir kjekkere og kjekkere å være mamma, og Lucas gir meg så mye. Jeg har ikke alltid hatt det så bra men etter at Lucas kom så har jeg fått det så mye bedre! Jeg har følelser jeg ikke har hatt på mange år, og kan si jeg er GLAD og mene det når han er her <3

MÅL: 

9370 gram og ca 74 cm (målte lengden selv så vet ikke hvor nøyaktig det er :p)

 

KLÆR:

Han bruker 68/74. (buksene blir litt for korte i 68 nå, så der bruker han nesten bare 74 med unntak av noen få stykker.) Kan også bruke noe i 80 hvis det ikke er stort i størrelsen, men det er litt stort enda.

TENNER:

3 tenner har kommet gjennom nå. To tenner i midten nede og en hjørnetann oppe.

ORD:

Pappa, bø, hei, hysj, ja, neinei, se, der og mmm når han spiser (nam)

 

-

 

Hvor gamle og hvor store er deres barn nå ?

-


Les mer i arkivet » Juni 2014 » April 2014 » Mars 2014


Legg meg til som vennHei! Jeg heter Malin og er 21 år. Jeg bor i Rogaland, og er mamma til Lucas Matheo som ble født 2. august 2012. Er gravid med lillesøster som ventes 19.08.14. Her på bloggen skriver jeg om hverdagen, mammalivet og svangerskapet :)

Kontakt:
Malin-93@live.noInstagram:
@Malinchanel

hits