New in: Vårjakke og sko!


Lucas har fått seg enda en ny vårjakke i dag fra Hummel og et par Nike sko! Falt for jakken med én gang jeg så den! Virker kjempegod, og perfekt for tiden fremover. Skoene syns jeg også var så tøffe :D

 

Har du noe av det samme? :D

LUCAS 9 MND + VIDEO


9 MÅNEDER

Lucas blir 9 måneder på torsdag om 3 dager- 2.mai. Men jeg publiserer dette idag, jeg :)


Et barn på 9 mnd skal kunne:

Sitte uten støtte -Kan, men han trives best på knærne.

Stå med støtte ? Kan, det lærte han for 2 mnd siden.

Kravle seg bortover ? Kan, begynte å krabbe litt for 2 mnd siden, og krabber helt perfekt nå.

Si to til tre ord (individuelt) ? Nja, han sier "pappa" og "hæ" (ikke at det er et skikkelig ord, da) hele tiden, men det er ikke alltid bevisst. Han er nok litt treg med talen ser det ut som! 

På denne tiden lærer barnet å kravle seg fremover. Det skjer omtrent samtidig med at de kan sitte selv uten støtte. De når dermed nye ting i huset og det er viktig å sikre det FØR ulykken er ute. Holder du barnet oppreist, kan det være det setter den ene foten foran den andre og dermed gjøre sitt første vaklende forsøk på å gå.

Barnet utvikler stadig språket. De fleste kan si et par ord nå. Gjerne mamma og pappa. De gurgler mye mer en før. Man kan se de peke og ?forklare? deg ting på sitt eget språk. Sier du ?hvor er pappa? vil barnet se etter pappa.

Lucas krabber i en raserfart, og går fortsatt i en raserfart rundt møblene også. Han klatrer og styrer på og kommer seg dit han vil. Han har blitt skikkelig rampete og vet hva som er lov å ikke og liker å tøye grensene. Han får for eksempel ikke lov å gå bort til tv-boksen å trykke og det vet han, så han pleier å krabbe så fort han kan bort dit mens han ler seg nesten ihjel og venter på at vi skal springe etter han!(Se videoen under!) Sier man nei da, er det bare morsomt syns han! Det er også veldig travelt da han klatrer på alt og skal rive ned alt, så vi kan ikke ha så mye pyntegjenstander rundt omkring lenger. Det blir også mye knall og fall, men ikke på langt nær så mye som for 2 måneder siden når han først begynte å reise seg. Nå har han stålkontroll og er veldig stødig.

Lucas sier ikke særlig med forstående ord utenom "pappa" som han sier hele tiden. Han kan si mamma også, men det er sjeldent. Hver gang jeg spør "kan du si mamma?" får jeg alltid "pappaa!!" tilbake, så jeg tror ikke han er interessert enda :p Ellers går han rundt å sier "hæ?" hele tiden også. Kan virke som han er litt treg i språkveien om de skal kunne 2-3 ord allerede nå. Lucas har også lært seg å vise hvor stor han er denne måneden og tar hendene over hodet når vi spør "Hvor stor er Lucas?" :)

Han er veldig bestemt og utålmodig og sier ifra om han er sint. Om han for eksempel ikke får tak i noe som ligger på bordet så får du høre det, for å si det sånn!

MÅL: 8400g og 71cm

KLÆR: Bruker mest 74 nå men bruker fortsatt mye i 68 også i bodyer og gensere.

TENNER: Fortsatt 0, men kan se 2 stykker så de er nok ikke så langt unna nå.

 

Her kan dere se rampegutten!

I LOVE NEWBIE


Jeg elsker Newbie sine klær, og er så glad for at de har utvidet størrelsevalget! Nå bruker Lucas 74 så vi kan enda kjøpe de søteste klærne(som går fra 44 opp til 74), men de vokser jo så fort og da er det supert at han fortsatt kan få bruke klær fra Newbie når han vokser ut av 74 :D Vi har ikke Kappahl i nærheten av her jeg bor så jeg får sjeldent handlet der og jeg irriterer meg grønn over at de ikke har nettbutikk! Men noe jeg liker er at de har størrelser helt ned til 44. Da Lucas uventet ble født litt for tidlig hadde vi jo ingen klær som passet han. Hadde såvidt kjøpt størrelse 50 siden jeg tenkte jeg kom til å få en svær baby, så her hadde jeg kjøpt 2 bodyer i 50 bare og masse i 56. Heldigvis dro besteforeldrene til Lucas ut på handletur og handlet så og si alt Newbie hadde i 44! Så vi brukte kun Newbie i 1,5 måned nesten. Kjempe søte og gode klær.

 

Noen andre enn meg som elsker Newbie?

Babyens første sko


I dag tidlig kom mammaen min og hentet Lucas for å ha han noen timer. Da de kom tilbake hadde de vært å kjøpt sko! Har lenge hatt lyst å kjøpe sånne typiske "første sko" til Lucas, men har ikke fått gjort det enda. Han har fra før av noen Converse sko (som er alt for store enda), men det er på en måte ikke de første skoene da han ikke kan gå med dem på grunn av størrelsen og siden de ikke er så bra for små babyer. Har også noen tøffe Nike sko på vei i posten som dere skal få se når de kommer! Disse skoene er ihvertfall fra Ponni og i størrelse 19. De hadde målt foten hans på skobutikken og kom fram til at det passet perfekt, de var til og med litt store! Jeg bestilte størresle 21 i Nike skoene jeg venter på å tenkte det var passelig! Hehe, så da får vi vente med å bruke de tror jeg :p

Men nå har han ihvertfall noen sko som kan brukes nå! Merker vi må øve litt på å ha dem på, fordi han går litt rart med dem enda :p Er nok litt uvant å ha noe på beina, tror jeg :)Når kjøpte dere de første skoene?

I HEART ITEr jeg den eneste som ofte "surfer" på we<3it? :D

Hvem er DIN favorittblogger?


...Det lurer jeg på idag!

Jeg leser ikke så mange blogger fast, men er mye innom de jeg har skrevet over. Ellers klikker jeg innpå diverse blogger på "newsfeeden"! 

Jeg vil gjerne ha flere bloggtips, og vil lese den bloggen DU liker best! Skriv gjerne hva bloggen handler om også :)

 

Hvilke blogger anbefaler du ?

Hva blogger du selv om?

Sengekant fra Smallstuff


Dere som leste > dette < innlegget vet at jeg irriterte meg veldig over disse vanlige tynne sengekantene! Så jeg bestilte meg en ny og bedre, og idag kom den i posten og jeg elsker den allerede! Angrer meg ihjel på at jeg ikke kjøpte en sånn helt fra starten!

Se så fin den ble!

 

Hvordan ser deres sengekant ut om du har barn?

MINE UVANER


★ Jeg har alltid mat igjen på tallerkenen når jeg spiser.

★ Jeg drikker aldri bånnsuggel.

★ Jeg har nesten alltid mobilen på lydløs, så er ikke alltid lett å få tak i meg med én gang.

★ Jeg er svak for (søte, fargerike) sokker, og kjøper ALLTID med meg sokker når det ligger med disken slik som det alltid gjør på f.eks H&M.

★ Jeg skifter undertøy minst 4-5 ganger til dagen.

★ Jeg hakker alltid ned på meg selv.

★ Jeg bruker for mye penger på unødvendige ting.

★ Jeg går alltid i joggebukse fordi jeg ikke orker ubehagelige intilsittende klær.

★ Jeg drikker alt for mye Cola Zero.

★ Jeg takler ikke å bli tatt på uventet, spesielt ikke i ansiktet, og blir ofte litt sint om det skjer.

★ Jeg gir opp fort. 

★ Jeg er utrolig kresen på mat (Vet ikke om dette er en uvane, akkurat?)

 

Jeg har nok mange fler uvaner men kommer ikke på fler i farten. Noen av dem er sikkert sære mens noen av uvanene har du kanskje selv?

Fortell meg gjerne dine uvaner!

 

 

Jeg gir middagsglass og "ferdigmat"- dårlig mamma?


Når jeg var gravid / etter jeg fikk barn har jeg egentlig følt mye press til å lage babymaten fra bunnen av og har fått inntrykk av at det er det som er "rett". Det virker som om det er det aller beste og det eneste rette, og middagsglass er "fyfy". Man skal fremstå som perfekte mødre som lager all maten fra bunnen av og får perfekte barn ut av det. Det er snakk om overalt hva som er best for barnet og at ferdigglass ikke er bra. Ja, selvfølgelig er hjemmelaget mat veldig bra for barnet, men barna blir vel like bra om de får ferdiglaget middag på glass? Jeg har prøvd å lage mat og fruktmos fra bunnen av, og gjør det i ny og ne om vi har noe til middag som Lucas kan få. Men helt ærlig så er det sjeldent jeg gjør det. Det er mange grunner til at jeg gir han middagsglass og ferdiggrøt, og noen av grunnene er at jeg ikke har tid til å lage selv hele tiden og jeg ORKER ikke. Jeg har heller ikke plass i fryseren til å oppbevare store mengder babymat. Mulig jeg er lat, mulig jeg er en dårlig mamma ? 

Han kommer selvfølgelig til å få mer hjemmelaget etterhvert som han blir større og jeg slipper å dra frem stavmikseren flere ganger til dagen. Han får også frukt, skive med forskjellig pålegg og han får smake noen biter av vår middag, men hovedmaten hans består av "ferdigmat" fra butikken. Jeg føler at jeg gjør noe feil når jeg kjøper mat, og jeg føler andre mødre ser ned på meg når jeg gir middagsglass så og si hver dag i steden for i ny og ne. Jeg har aldri lovet meg selv at jeg skal gjøre ditt og datt for at Lucas skal få alt perfekt. Jeg lovet aldri meg selv at jeg skulle lage maten fra bunnen av, men jeg tror det er mange vordende mødre som gjør det.Noe jeg er mer streng på er "dårlig" mat. Lucas får IKKE smake boller eller kaker, han får ikke smake is eller saft eller noe med mye sukker i. Han får ingenting som barn syns er såå godt, og han kommer ikke til å få det før han er rundt året heller. Jeg kommer til å utsette det lengst mulig, og dette er noe jeg er veldig bestemt på. Når de er så små har de ikke behov for sånne ting, og når de får kaker osv er det mer for å tilfredsstille foreldrene enn barna, for barna vet jo ikke fra før av hva det er de "går glipp av" før de har fått smakt. Jeg legger meg ikke opp i hva andre foreldre gjør med dette, og respekterer de valgene andre foreldrene velger å gjøre for sine barn, men JEG er veldig imot å gi mitt barn sånn mat. Og alle besteforeldre og de Lucas har kontakt med har fått streng beskjed om at de ikke får gi han noen ting før jeg syns det er greit :)

 

Lucas sin (mat)dag ser sånn ut:

Frokost 08.00/09.00- Grøt + vann

Lunsj 11.00/12.00- Skive med leverpostei/ skinke- eller baconost/ makrell i tomat/ fruktmos + vann eller mme

Middag 14.30/15.00- MIDDAGSGLASS + noen skjeer med fruktmos på glass + vann

Kveldsmat 17.30/18.00- Fullkorn God natt grøt + vann

Lalletid 18.30- 120-150ml mme

Også får han 180ml mme når vi legger os ca kl 23.00

 

Inni mellom disse måltidene får han frukt eller en smoothie. Lucas selv er fornøyd med maten og legger fint på seg og er aldri sulten utenom måltidene. Han er verdens blideste gladgutt med masse energi og med en kjempefin motorisk utvikling. 

Jeg kan si at JEG syns ikke det er feil å gjøre som jeg gjør, men tror kanskje mange andre vil syns det? 

Hva syns du om dette?

Hvilken mat gir du/har du planer om å gi til ditt barn?

Svangerskapsoppdateringer


Da jeg var gravid blogget jeg på makeupmalin.blogg.no, så alle svangerskapsoppdateringene mine er der. Det er noe jeg ofte ser tilbake på så tenkte å legge de ut her også. Men isteden for å lage mange innlegg linker jeg heller til innleggene.

Alle svangerskapsinnleggene mine ligger HER

Jeg er veldig glad for at jeg lagde disse, og gleder meg masse til å sammenligne mitt neste svangerskap med mitt første! Ihvertfall de første 34 ukene :p

 

Er du gravid og lager svangerskapsoppdateringer?

Piggybank


Jeg har lett kjempelenge etter en spareGRIS som er fin. Har lett på nett, ebay- overalt! Og i dag fant jeg endelig akkurat en sånn jeg har lett etter! Så nå kan vi endelig spare penger til Lucas på den skikkelige måten :D Se så fin da!

Lucas sin snille mormor spanderte grisen på han og denne søte tamburinen fra Lisbeth Dahl som han liker kjempegodt :) Jo mer lyd, jo bedre!
 

Har du en sparegris?

Interiørtips til veggen på barnerommet!


Jeg er veldig glad i å bruke navnet til Lucas som en del av interiøret, men har klart å begrense meg til å kun bruke det to plasser. Den ene er som jeg har vist på et annet DIY innlegg som dere kan se HER- nemlig alfabetklossene! Det andre er det jeg skal vise nå. Det er ikke jeg som har "funnet opp" dette, men jeg selv har ikke sett det andre plasser en på ett bilde jeg kom over på google når jeg holdt på med barnerommet. Jeg falt veldig for idéen, så jeg gjorde det på barnrommet til Lucas. Tenkte å vise dere det også! Syns det gjør veldig mye med rommet til Lucas, spesielt siden vi ikke har noe annet på den veggen så jeg brukte dette til å fylle ut veggen litt.

Det jeg snakker om er å henge bokstavene til barnet i et bånd på knagger!Jeg valgte å bruke stjerneknagger fra Kids Concept ( som du får kjøpt hos Jollyroom.no (direktelink) og Lekmer.no (direktelink) )

Bokstavene du bruker kan du velge selv. Du kan kjøpe bokstaver på Panduro eller andre hobbybutikker for så å male dem selv slik du vil, kjøpe et bånd du liker og stifte det bakpå hver bokstav. Eller du kan gjøre som meg å kjøpe bokstavene ferdig med bånd. Jeg har kjøpt mine på myfirstroom.se. Uheldigvis for meg hadde de ikke "C" med blått bånd når jeg kjøpte, så de sendte meg C'en med rosa bånd. Som jeg enda ikke har fått byttet fordi jeg ikke har funnet noen bånd som er like de andre :p

Som dere ser er det ikke mye hokus pokus, men likevel veldig fint syns jeg :)Hva syns dere om denne idéen?

Ville du hatt sånn selv på barnerommet, eller kanskje i et annet rom med andre ord/navn?

Hvor gammel var du når du ble gravid? Når vil du ha barn?


 

..Det lurer jeg på idag!

Selv ble jeg gravid i min siste måned som 18 åring, men fant ikke ut av det før 5 dager etter 19årsdagen min. Nå er Lucas 8 måneder og jeg ble 20 år i januar :) Egentlig syns jeg at det var i en fin alder å få barn i. Ihvertfall for meg som har det stabilt og greit rundt meg, og jeg fikk festet fra meg før jeg ble gravid. Tror jeg hadde sett annerledes på det om jeg enda ikke hadde fått festet noe eller bare fått være ungdom, men heldigvis fikk jeg unnagjort alt det :p Jeg går fortsatt ut i ny og ne, og storkoser meg! Men har ikke lenger behovet for å gå ut hver eller annenhver helg.

 

Hvor gammel var du når du ble gravid / fikk barn?

Hvordan syns du det var å bli gravid / få barn i den alderen ?

Om du ikke er gravid, når ser du får deg at du vil ha barn?

Aldri mer "myk" sengekant!


Da vi kjøpte utstyr til sengen til Lucas falt valget på en en enkel og hvit sengekant fra BabyDan, og jeg skulle ønske noen fortalte meg at jeg IKKE burde kjøpt en sånn vanlig, tynn sengekant! Jeg har irritert meg i evigheter over den nå, og har endelig fått fingen ut å kjøpt en annen. Problemet med disse vanlige sengekantene er at når barna blir noen måneder og begynner å  dra og reise seg i sengen blir sengekanten trykket ned og helt skeiv. De mister smokkene ut "smutthullene" som blir laget som følge av at de tuller så mye med sengekanten, og armer og ben henger utfor når de sover. Det andre problemet er at hver gang jeg skal skifte på sengen må jeg ta ut madrassen for å skifte på sengen, og da blir sengekanten helt herpa om jeg ikke tar den av. Så jeg må knytte opp alle knutene, for så å knytte dem igjen etterpå. Og dere som er mødre vet at sengen kan måtte bli mye skiftet på! Ikke nok med det så drar Lucas i knutene slik at de blir heelt umulige å få opp, og må klippes av. Akkurat som om det ikke var få nok knutepunkter fra før av så nå henger sengekanten bare å bøyer seg innover fordi det ikke er fler tråder å knytte med. 

Sengekanten fra Babydan, helt ny og ubrukt på bildetJeg har prøvd å ta sengekanten sikksakk mellom sprinklene, men det gjør ikke saken noe bedre. Jeg skal ALDRI ha en sånn myk sengekant igjen. Nå har jeg kjøpt en sånn tykk madrassaktig sengekant til å ha rundt. Denne settes bare rundt og trenger ikke å knyttes og det blir ikke små huller mellom sprinklene som smokkene faller ut av. 

Jeg var på leit etter en helt enkel og kjønnsnøytralsengekant nå sånn at den evt kan bli brukt senere, men fant faktisk ikke så mange! Er det KUN jeg som har dette problemet med "vanlige" sengekanter siden de nesten ikke selger sånne andre? Siden jeg ikke fant noen fine nøytrale falt valget på en blå med stjerner fra Smallstuff. Syns den var fin, og den så veldig god ut.

Den ser sånn ut:

Noen andre som har denne sengekanten fra Smallstuff? Liker du den?

Haha, det er sikkert et utrolig interessant tema jeg tar opp her! Men jeg irriterer meg grønn over dette her, og tenkte å tipse andre moms to be om at de kanskje burde tenke på dette før de kjøper sengekant! Og om noen andre har noen andre erfaringer med disse vanlige sengekantene, så vil jeg gjerne høre! Kanskje er det bare denne fra Babydan som er sånn ? Isåfall- styr unna!

Hva er dine erfaringer med "vanlig" sengekant?

 

Lucas 8 måneder- oppdatering!


8 MÅNEDER

For én uke siden ble Lucas 8 måneder!

Et barn på 8 mnd skal kunne:

Holde gjenstander i begge hender samtidig ? Kan

Begynne å riste på gjenstander for å se om de lager lyd - Kan

Imitere hodebevegelser til andre personer ? Kan ikke helt

Begynne så smått å utvikle ?pinsettgrep? ? Kan

Sitte en stund uten støtte ? Kan, men setter seg ikke opp selv på rumpa, sitter kun på kne.

Si mamma og/eller pappa (dette er individuelt) ? Han sier Pappa, men han vet nok ikke betydningen enda:)

Nå begynner de å bruke fingrene mye mer. De piller på alle småting på leken med pekefinger. Det er en super tid å begynne med brødskiver om man ikke allerede har begynt. Skjær skiven i terninger og la barnet spise. Da får barnet øvd seg på ?pinsettgrepet? som er å plukke opp ting med tommel og pekefinger. Dette er utrolig viktig å lære. De kan nå holde ting i begge hender samtidig og de fleste har funnet ut at det er gøy å slå disse mot hverandre for å få lyd.

Noen barn kommer seg i krabbestilling, men blir stående i den stillingen uten å komme seg fremover. Andre kommer seg fremover. Noen kan gå med støtte, andre bare står og hopper. Utviklingen nå er veldig individuell. Men de skal kunne stå med støtte. Altså at beina bærer hele vekten, mens du støtter så de ikke faller sidelengs. De aller fleste har sagt sitt første ord til nå, men dette er også veldig individuelt.

Lucas øver seg mye på pinsettgrepet og han er veldig flink også! Han kan holde ting i begge hendene og tester det meste om det kan lage lyd. Liker å klore og slå på og med ting for å få lyd.

Han kan krabber rundt over alt og han reiser seg helt opp på beina etter møblene og går rundt dem i en raserfart! Hehe. Han er veldig selvstendig i bevegelsene sine nå, og kommer seg dit han vil. Han liker å stå med gåvognen sin og hoppe og er veldig spretten av seg. Han står så og si hele dagen og syns det er mye morsommere enn å ligge på gulvet å leke. Han sier pappa mye, men han vet nok ikke betydningen av det enda, da. Men det er gøy fordetom! Han har sagt mamma også noen ganger, men det er visst ikke like gøy :) Han kan også klappe i hendene sine, og klapper når vi synger klappesøte. Han har begynt å vinke også av og til. Han syns det er kjempestas når vi roser han når han er flink, og gjentar ofte hendelsene som skaper smil og latter fra oss!

Han kan sitte og sette seg opp selv, MEN han sitter på kne med rumpa i gulvet om dere skjønner hva jeg mener. Han sitter stødig og uten støtte når han sitter sånn. Sitter også fint og helt stødig på rumpa, men han setter seg ikke opp sånn enda. Så jeg vet ikke om jeg kan si at han kan sitte enda? Har hørt at premature ofte kan være litt stive og syns det er ubehagelig å sitte med beina rett ut, og at de derfor ofte sitter på kne lenge. Jeg vet ikke om dette er grunnen til at Lucas ikke sitter på rumpa enda, da.

 

MÅL: 8160gram og 70 cm! Han har vokst 490gram og 3 cm på 5 uker!

KLÆR: Bruker størrelse 68, men kan bruke noe i 74 selv om det er litt stort enda.

TENNER: 0! Litt treg han her :)

Dere kan se utviklingen hans måned for måned (1-8 måneder) HER

Minneramme


Jeg har lenge hatt lyst til å lage minneramme til Lucas, men har ikke IKEA i nærheten så har ikke fått kjøpt meg. Men i helgen får jeg besøk av bestevenninnen min fra Stavanger og hun er så snill å kjøper med en sånn ramme til meg! Hva som skal være inni har jeg funnet ut for lenge siden, og det er det som er på bildet under. Jeg blir nok ikke å ha alt med, for jeg vet ikke om det er plass og jeg vil ikke ha det rotete, men dette er ihvertfall det jeg har funnet frem :) Skal forresten heller ikke ha med det bildet helt til venstre. Syns det blir litt ukoselig å ha med i en minneramme. Det viktigste for meg er at jeg får med den lille bodyen i størrelse 40, prematurbleia, ultralydbildet, smokken, tøflene, fotavtrykket, sykehusarmbåndene hans og den lappen som hang på "senga" hans på sykehuset. 
 

Hva syns dere om tingene jeg skal ha i minnerammen min?

Har du en minneramme til barnet ditt?

DIY: Interiørtips til barnerommet


(Se resten av barnerommet HER)

Jeg har fått utrolig mange spørsmål om alfabetklossene jeg har på barnerommet til Lucas helt siden jeg la ut bilde av rommet første gang. Nå tenkte jeg at jeg kunne gjøre det om til et "do it yourself-tips" !

Først må jeg bare beklage dårlige iphone bilder.

1. Jeg kjøpte alfabetklossene på ebay. Selgeren jeg kjøpte av er ikke der lenger, men om du søker på alphabet blocks kommer det opp mange alternativer. De jeg kjøpte var 2x2 eller 2,5x2,5 cm, og helt perfekt i størrelsen syns jeg.

2. Klossene er ikke noe særlig pene å se på når de er urørte ( se nederste bilde ), så da er det bare å kjøpe maling i den/de fargen(e) du ønsker. Jeg valgte å male alle klossene hvite først, for så å male kantene og bokstavene i forskjellige blånyanser når det hvite var tørt.

Jeg fant frem bokstavene jeg trengte og begynte å male. Jeg orket ikke å male fler bokstaver enn nødvendig, for det var faktisk litt arbeid syns jeg! Måtte male de hvite mange ganger før de ble helt hvite, men dette kommer jo såklart an på malingen også :) Jeg brukte maling fra panduro.

3. Nå er det bare å finne en plass til dem på barnerommet! Jeg syns det er en veldig fin og søt måte å bruke navnet til barnet i interiøret!

Jeg har fått masse skryt for disse klossene, og det er mange som har lurt på hvor de er kjøpt osv. så det er jo kjempegøy! Jeg har ikke funnet dem "ferdiglaget" noe sted, men det er jo mer personlig å lage dem selv! :) Det er jo egentlig ganske enkelt og kan fort bli prikken over i'en på barnerommet :DHva syns du om klossene ?

Oppskrift: Lavkarbo sjokoladekake


Jeg klarer ikke å huske hvor jeg fant denne oppskriften, men jeg hadde den lagret fra sist jeg gikk på lavkarbo! Jeg lagde den igjen her om dagen og tenkte jeg kunne dele oppskriften. Nå er det sikkert ikke så mange som går på lavkarbo lenger, men deler likevel jeg!

Det er en oppskrift på Lavkarbo sjokoladekake, og den er kjempe enkel og rask å lage. Den smaker litt i overkant av sukrin, men sukrinsmaken forsvinner litt etter man har spist litt av kaken. Når jeg forsynte meg av kakestykke nummer to syns jeg den var kjempegod og unnet meg til og med et stykke nummer 3! 
Det er ca 4,60 gram karbohydrater i hele kaken. Det finnes sikkert også en sunnere kakao enn den fra freia? Det vet jeg ikke, men si gjerne om du vet!

Ha gjerne litt krem og jordbær til kaken, da smaker den enda bedre!

Fra NOKA til LAVKARBO


 Dette innlegget "hører til" min andre blogg- makeupmalin, men ettersom jeg har avsluttet NOKA dietten kommer jeg til å skrive kostholdinnleggene her på denne bloggen de gangene jeg skriver om det. Har ikke noen faste planer om å skrive om lavkarbo på bloggen, men skal jo ikke se bort i fra at det kommer i ny og ne :)


Hei!

Jeg har valgt å avslutte NOKA samarbeidet mitt. Ikke fordi NOKA ikke virket fordi det gjorde det virkelig, men fordi det er vanskelig å gå på det over lang tid syntes jeg. Jeg var supermotivert i begynnelsen, men blir veldig demotivert etter noen måneder med kun NOKA. Sånn er det nok med alle sånne "posedietter". Men NOKA funker supert som en kickstartdiett, og jeg anbefaler fortsatt det videre til alle som vil fort ned i vekt. Jeg gikk jo ned 10 kilo på ca 2 måneder med NOKA, så funker- det gjør det absolutt!

Nå har jeg bestemt meg for å begynne på Lavkarbo igjen. Jeg gikk kjapt ned 10 kilo rett før jeg ble gravid på lavkarbo og trives veldig når jeg går på det. Uheldigvis kom jo disse kiloene på igjen etter jeg ble gravid, og 6 av de 10 kiloene jeg gikk ned "satt fast" etter fødselen, men de ble jeg jo kvitt med NOKA etterpå :) Jeg begynte på lavkarbo igjen nå 2.april og har gått ned 2,5 kilo til i dag. Dette er selvfølgelig vannkilo etter at jeg har spist som en gris i påsken. Jeg er veldig spent på om jeg vil fortsette å gå greit ned i vekt fremover. Det som er vanskelig med lavkarbo er at man må spise så mye fett. Jeg har vanskelig for å spise fett og er ikke veldig glad i egg og bacon så jeg må tvinge i meg mer enn jeg har lyst på. Rett og slett fordi man ikke går ned i vekt om man spiser for lite. Men jeg skal nok klare å pushe meg. Ingen dietter kan gå knirkefritt. (ja, lavkarbo er en livsstil, men jeg bruker den som en diett for de som kanskje vil begynne å diskutere dette!:) ) Jeg har tenkt å gå på ketolyse nå i begynnelsen, og er allerede i ketose så håper å holde meg her en stund :)

Jeg kjenner jeg er litt lost nå i begynnelsen med tanke på frokoster, lunsjer, middager og kveldsmat fordi jeg ikke husker hva jeg spiste sist jeg gikk på det. Derfor går det mye i egg og bacon, ost, avokado, kylling og salat nå. Blir godt når jeg kommer mer inn i det igjen og har litt fler ideer til hva jeg kan spise! Kom gjerne med Lavkarbo mattips!
Går du på NOKA eller Lavkarbo?

Lucas Matheo 8 måneder


I dag er det hele 8 måneder siden Lucas kom til verden! Tiden har gått utrolig fort og han utvikler seg så enormt hver dag for tiden! Han er verdens blideste gladgutt og det er så moro å være mamma nå<3 I skrivende stund nesten løper han rundt sofapuffen mens han ler og koser på vei bort til meg for å ta dataen min! hehe.

8 mnd oppdateringen kommer om én uke siden vi skal på kontroll da :)Hvor gammelt er ditt barn?

My favorite scent..


Jeg elsker lukten av Fresh cotton, og denne fra Perfect home er så god! Man drypper noen dråper på den søte hjertesteinen så lukter det i hele rommet!  Har også et Yankee candle som heter Clean cotton, som jeg kjøper om igjen og om igjen når jeg har brent det opp! Lukter så godt.

Har dere en favorittlukt?

Les mer i arkivet » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014


Legg meg til som vennHei! Jeg heter Malin og er 21 år. Jeg bor i Rogaland, og er mamma til Lucas Matheo som ble født 2. august 2012. Er gravid med lillesøster som ventes 19.08.14. Her på bloggen skriver jeg om hverdagen, mammalivet og svangerskapet :)

Kontakt:
Malin-93@live.noInstagram:
@Malinchanel

hits