Hey, thats me!
Noe av det morsomste jeg vet er når ting som dette treffer så godt med min egen personlighet! Når ting man ikke trodde andre tenkte på plutselig dukker opp beskrevet akkurat som om du skulle sagt det selv! Jeg elsker disse Ecards'ene!

Stelleplassen til Lucas!


Jeg er veldig fornøyd med stelleplassen til Lucas fordi jeg har system på det og alt er innen rekkevidde. Og det er jo veldig viktig nå som han bare vrir og vrenger på seg på stellebordet! Vi steller han på badet vårt siden det er der vi har plass, der har vi vann og det er varmt og godt der :)
Vi har et stellebord som jeg fikk av min mamma som min lillesøster på 5 år brukte når hun var baby. Stellematten vi har er fra Barnas Hus, og jeg har alltid et håndkle oppå sånn at det ikke blir så kaldt og klamt for Lucas å ligge der. Vi har også en dobbel skittentøyskurv som jeg elsker! Der sorterer jeg farget og hvitt tøy, og det gjør det så mye enklere å vaske klær!  Skittentøyskurven er fra IKEA og jeg husker ikke pris, men den var latterlig billig ihvertfall :)

I stellekommoden ligger det klær og diverse småting som kremer, ting jeg fikk i gratis babypakker osv. Der får dere ikke se, for der er det ikke så veldig pent! Er ikke så flink til å holde det ryddig i klærne. Hehe.

Vi har én vanlig søppelbøtte og én bleiebøtte. Bleiebøtten er kjempegod og er Sangenic fra Tommee Tippee. Hadde Angelcare bleiebøtten før, men den ryddet jeg bort for mange måneder siden fordi jeg hatet den, så i mellomtiden brukte vi bare den vanlige søppelbøtten. Og da lukter det jo ofte fra bleiene. Så er glad for at jeg endelig har en bleiebøtte igjen! Dere kan kjøpe den hos jollyroom.com HER til 149 kroner! Syns den er veldig lett å bruke. Jeg har skrevet en detaljert omtale om den som du kan lese >HER<

Vi bruker Libero sine bleier i nummer 4, og syns de er gode. Har ikke hatt noen uhell med dem eller noe heller. Vi bruker Pampers sine våtservietter. Egentlig liker jeg ikke å bruke våtservietter på han, og før brukte vi bare sånne engangskluter med vann, men det var så mye lettere med våtservietter, så det har bare blitt sånn. Han har aldri vært sår på stumpen eller noe så han har ikke tatt skade av det heldigvis. Kurvene som tingene i vinduskarmen ligger i er også fra IKEA. Kjempegeniale! I kurven i midten ligger det vaskekluter, en smokk og tannbørsten hans. Vi vasker han hver morgen med klut, og smokken er grei å ha når han er sur og tannbørsten leker han med når vi steller slik at det ikke blir så kjedelig å ligge der!

Stelleproduktene vi bruker er Baby Bee fra Burts Bees. Jeg bruker ikke noe annet enn Burts bees på han rett og slett fordi jeg er kjempefornøyd med produktene. De er helt naturlige og de lukter godt! Vi bruker mest badeoljen, babypudderet, shampoen/såpen og bleiesalven. Jeg kjøper produktene HER hos feelunique.com fordi de er billige her. De selger det også på Boots og noen helsekostbutikker, men da mye dyrere.

Jeg bruker også håndsprit (85%) fra apoteket for å være mest mulig ren på hendene før og etter stellet. Bruker ikke spriten på han altså! hehe. Vi har også Dentinox og D-dråper ved stellebordet!

Hvilke produkter bruker dere når dere steller babyen?

OPPSKRIFT: Grove scones


I dag prøvde jeg Iselin sin oppskrift på grove scones, og NAM! De var kjempegode syns jeg så da må jeg bare dele oppskriften videre!

 

Jeg har også regnet ut sånn cirka kalorier, karbohydrater, fett og protein for dere som er interessert i det!

Hele denne røren inneholder ca:  2349kcal, 305g karbohydrater, 72,8g fett, 78g protein.

 

Fikk du lyst til å prøve dem?

Påske i hjemmet


Jeg pleier ikke å pynte til påske, men har fått inn noen fine påskeliljer!
 Pynter du til påske?

LUCAS MATHEO SIN UTVIKLING MÅNED FOR MÅNED


Her samler jeg alle månedoppdateringene om Lucas' utvikling. Oppdateringen kommer utifra ukorrigert alder. Det vil si at jeg skriver dem etter hvor gammel han faktisk er, og ikke hvor gammel han skulle vært. Siden han er 1,5 mnd for tidlig født, skal man egentlig regne slike motoriske ting 1,5 mnd senere. Så når han er 7 mnd skal vi egentlig gå utifra at han er 5,5 mnd. Men siden Lucas henger så godt med i utviklingen sin velger jeg å gjøre det ukorrigert.

Jeg har tatt hva de skal kunne fra litloo.com


 

 

7 MÅNEDER

Et barn på 7 mnd skal kunne:

Sitte ved hjelp av støtte -Kan, sitter litt alene også, men setter seg ikke opp selv enda.

Gjenkjenner navnet sitt -Kan

Klappe sitt eget speilbilde ? Kan

 "Babler" mye -Kan veldig godt

 

Ha lært seg betydningen av 6-8 ord ? Jeg vet faktisk ikke. Tror ikke han kan det, men det virker som han forstår når vi sier "Hvor er Timmy?" For da ser han på Timmy (hunden), så lurer litt på om han forstår at Timmy er hunden ihvertfall. 

 

Barn i denne alderen vil bruke beina skiftevis og ikke samtidig. Så når du holder de i stående stilling, vil de "danse" med føttene. Disse bevegelsene er det første forsøket på veien til å kunne gå. Ting som beveger seg er kjempe spennende. Leker som ?borte tittei? og ?klappe søte? er veldig populære. Kiling er også veldig gøy. Da reagerer de med latter og lyder. Legger du barnet på magen, vi det åle seg fremover eller bakover. Det er viktig at de får utforske litt på egenhånd, uten forstyrrelse fra foreldre.

Barnet lærer nå at hendene kan brukes til mer en å bare stappe en leke i munnen. Du kan se de "leke" litt med leken og utforske den dypere en før. I denne alderen er det svært vanlig at barna blir redd for fremmede mennesker. Ser de ikke for eksempel besteforeldre ofte nok, kan de bli skeptisk til de neste gang de møtes.

Han hopper og danser på fanget når han står og ler godt når vi kiler han spesielt under bena og når vi leker klappesøte og borte tittei. Han kommer seg akkurat dit han vil nå og er hele tiden oppe i krabbestilling og slenger seg framover, gynger og åler seg rundt på gulvet. Den 28.februar krabbet han for første gang, og heldige meg fikk det på film! (Den kan du se HER)  Han er utrolig travel og skal absolutt ikke verken sitte eller ligge i ro. Han skal alltid utforske og krype rundt uansett om han er på gulvet eller på fanget.

Han er veldig flink til å leke og koser seg mye med lekene sine. Han er ikke like skeptisk nå faktisk som han var for 1 måned siden. Det virker som det nesten har forsvunnet. Men regner nesten med at det kommer tilbake etterhvert! Får nyte det så lenge det varer ihvertfall.

Han har ikke fått noen tenner enda, men merker at det er på vei.

Han får utrolig mye skryt på helsestasjonen og de er så overrasket over hvor flink han er. Og selv om han egentlig bare er 5,5 mnd gammel ligger han forran i utviklingen på den ukorrigerte alderen sin(7mnd)! Så her er det null tegn til at han er prematur :D Han følger også kurven sin kjempefint og vokser som han skal!

MÅL: 7670g, 67cm

KLÆR: Bruker størrelse 68 og noen få klær i 62.

TENNER: 0


 

6 MÅNEDER

Et barn på 6 mnd skal kunne:

 Holde flasken sin med begge hender - Ja!  Deilig at han kan spise litt selv nå!

 Bære hele kroppsvekten med føttene- Ja, han har kunnet det en god stund.

 Ha teknikker (som rulling) for å komme seg rundt- Ja han rullet fra rygg til mage på julaften 4,5 mnd gammel, og han begynte å rulle fra mage til rygg 1 uke før han ble 6 mnd.

 Sitte stødigere med støtte- Ja, han kan sitte noen sekunder alene når han støtter seg med hendene på gulvet og sitter helt stødig nesten uten støtte i fanget.

Barnet har nå full kontroll over bevegelsene når det ligger på magen. Det kan løfte brystkassen opp med strake armer. Det klarer lett å rulle fra rygg til mage og til rygg igjen. Dette gjør det for å komme seg rundt på gulvet, siden krabbing er litt tidlig. Barn i 6mnd alder griper aktivt etter alle ting innen rekkevidde, så vær obs på små deler. Det snakker mye til sitt eget speilbilde og til foreldrene. De begynner å bli litt skeptisk til fremmede personer nå.

Nå syns jeg det begynner å bli spennende å være mamma! Det er så GØY! Han gjør så mye nytt, og han er så herlig. Han prater en hel del og har lært seg å lage "fiselyder" med munnen så han ligger å lager sånne lyder hele tiden. Han er en kjempeglad gutt som smiler og ler av alt. Han er veldig flink å få tak i de lekene han vil ha som ligger rundt seg og kommer seg litt rundt. Han legger beina opp under magen og øver på krabbestilling, men han har ikke hendene helt med seg enda, så det blir mer til at han skyver seg bortover gulvet. Han har rullet fra rygg til mage en stund nå, og har nettopp begynt å rulle andre veien også, så nå blir det travelt her! Skeptisk har han vært en stund, mye fordi han er skikkelig mammadalt og alle andre enn meg er ikke noe gøy! Vi er i tillegg ikke så mye ute blandt så mange folk, og jeg har ingen venner med barn som jeg kan være med på dagtid, så det hjelper sikkert ikke så mye på skepsisen det heller. Men det kommer seg vel!

Han får kjempemye skryt hos helsesøster og nå på 6 mnd kontrollen ble han sjekket av lege også som mente han lå litt foran i utviklingen! De er veldig imponerte over han. Egentlig skal han kunne det en 4,5 mnd baby skal kunne nå, men istedenfor henger han mer enn godt nok med og kan det en vanlig terminfødt 6 måneder gammel baby kan! Stolt mamma :D

Han har ikke fått tenner enda, men jeg tror det er noe på vei nå der den ene hjørnetannen nede skal komme. Han er veldig rød/sår der og det virker som at tannkjøttet hoder på å "sprekke" akkurat der den ene tannen skal komme. Men det kan jo fortsatt ta lang tid før det skjer noe mer. Selv var jeg 9 mnd når jeg fikk min første tann og barnefar var 8 mnd, så jeg venter ikke så veldig på det enda for å si det sånn!

MÅL: 7160g, 65cm

KLÆR: Bruker størrelse 68 og noen få klær i 62.

TENNER: 0

 


5 MÅNEDER

 

Et barn på 5 mnd skal kunne:

Klare å sitte med støtte ? Kan. 

Skal kunne dra seg selv opp når du drar de i hendene fra liggende stilling. ? Kan

Oppdage føttene sine ? Kan

Strekke seg og gripe etter alt som er innen rekkevidde og smake på det ? Kan

Flytte en ting fra ene hånden til den andre ? Kan

Le ? Kan 

Han fikk vaksine idag og var kjempeflink og gråt bare i noen sekunder på hver sprøyte. Han fikk mye skryt av helsesøster og han utvikler seg kjempefint og kan det motoriske han skal kunne. 

På julaften rullet Lucas seg fra rygg til mage for første gang bevisst. Han har prøvd lenge, og knakk endelig koden! Så nå ruller han hele tiden, men han syns det er vanskelig å rulle tilbake fra mage til rygg, men han har gjort det noen ganger så det kommer nok snart! Han har også begynt med å sette seg selv litt opp. Ligger han på fanget kommer han lett i sittende stilling selv. 

Syns det begynner å bli en veldig kjekk tid nå. Han er veldig "med" og lærer nye ting og blir flinkere og flinkere. Det er så morsomt å se at han utvikler seg, og gleder meg masse til de neste månedene. De 3 første månedene var utrolig harde og vanskelige og jeg har vært mye frustrert og lei, men nå begynner det å bli så gøy!Han er fortsatt en veldig blid og fornøyd gutt, men veldig utålmodig, så han skrifter fort fra latter til gråt om ting ikke går fort nok! Men han er stortsett alltid blid og blir alltid kjempeglad for å se meg eller pappaen sin. 

I matveien så får han mme, og har fått det i vel snart 2 mnd. Han får 120-150 ml mme til hvert måltid. Han får også 1 grøtmåltid om dagen, men vi begynner å innføre 2 grøtmåltider nå. Han har smakt litt på eple, avokado, babysmoothie, gulrotpuré og sviskemos men får som regel ikke noe annet enn smaksprøver enda. Jeg syns ikke det haster så veldig med å gi han så mye annen mat enda :)

Ellers føler jeg at Lucas ikke henger særlig etter med det motoriske. Vi har hele tiden fått beskjed om at vi må regne med at Lucas kom til å gjøre ting ihvertfall 1 mnd senere enn andre babyer som er like gamle som han, men foreløpig har vi ikke ventet noe lenger enn det andre har! Utenom med bevisst smil, han var hele 11 uker gammel før han begynte å smile bevisst for fullt. Men vi har fått beskjed fra helsesøster at vi kanksje må være litt mer tålmodige med han når han begynner på skolen og sånne ting, og at når han blir 1 år og oppover så vil han mest sannsynlig ikke være like stor som andre på sin alder. Men selv har jeg følelsen av at han kommer til å bli mye større enn de på hans alder, så det gjenstår å se! hehe.

MÅL: 6620g, 63,5cm og 41,5cm HO

KLÆR: Bruker størrelse 62, noe i 56.

TENNER: 0

 


4 MÅNEDER

Et barn på 4 mnd skal kunne:

 Løfte hodet når det ligger på mage ved hjelp av hender og armer  Kan

 Rulle fra mage til rygg Dette kan han ikke enda..

 Åpne hendene sine helt (de har vært knyttet før)Kan

 Utforske ting ved hjelp av hender og munn  Her utforskes det som bare det!

Barnet gurgler når du prater. Det har veldig lyst å sitte og skravle, men klarer det ikke helt enda. Det griper etter leker selv og fører de med en gang til munnen. Barnet snur seg etter lyder og gurgler glad tilbake til den som snakker til det. Øyekontakt er vanlig i denne alderen og barnet er svært facinert av ansikter. De ser forskjell på liten og stor person og kan ofte bli helt oppslukt om de ser et annet barn.

Lucas gurgler og prater som bare det! han har ledd et par ganger også, men det er ikke noe han har fått veldig teken på enda. Han er veldig facinert over ting, mønster, farger og lys, og strekker hendene for å ta og pirke på ting, som for eksempel en figur som er avbildet på sokkene sine, mønster som er på klærne våre eller mobil- og dataskjermen. Han kan ligge lenge i vippestolen sin og leke med lekestativet som står over. Han trykker bevisst på knappene, og har funnet ut at når han trykker kommer det lys og lyd. Han ruller ikke enda, og virker ikke som han prøver veldig på det heller. Det har hendt at han har havnet litt sidelengs, men ikke mer enn det. Han er derimot veldig sterk i kroppen og kan løfte seg opp fra liggende til stående stilling ved hjelp av å holde oss i hendene. Han liker best å stå eller sitte i fanget, og blir gjerne sur om han ikke får lov til det. Han har også oppdaget føttene sine og stirrer lenge på dem og tar på tærne sine.

Han har også begynt å sove hele natten. Som regel sovner han i 8-9 tiden på kvelden og våkner igjen i 10-halv 11 tiden neste morgen. Noen ganger får han mat i 11- halv12 tiden på kvelden også om han våkner av at vi bærer han i vår seng. Det er selvfølgelig unntak, for noen ganger er han urolig og sovner ikke før i 12 tiden på kvelden, men det er ikke så ofte.. Det er veldig deilig for meg ihvertfall å kunne sove en hel natt igjen!

Han har også smakt grøt for første gang, noe han syns var veldig godt. Han får ca 1 ss grøt hver morgen for å venne magen hans litt til det. Etterhvert kommer vi til å øke mengen, men ikke helt enda. Han drikker også mer melk nå, og har nettopp steget fra 150ml til 180ml i flaska.

Tror det var alt som er nytt denne måneden! :-)

MÅL: 5760g og 40cm HO

KLÆR: Bruker litt i 56, men mest i 62

TENNER: 0

 


3 MÅNEDER

Et barn på 3 mnd skal kunne:

 Se forskjell på ansikter: Kan

 Gripe leker som blir plassert i hendene: Kan litt. Han Griper mer tak i leker enn han gjorde før når vi plasserer dem i hendene hans, men han holder ikke lenge 

I 3mnd alderen liker de leker med masse farger og lyd. Likevel liker de best å titte på ansikter. De er mer aktive når du legger de på gulvet. Spreller og sparker, men er ikke klar for å rulle seg rundt helt enda. Plasserer man en leke i hånden på barnet, griper det den og fører den til munnen for å smake. Det begynner å holde hodet oppe lenger når det ligger på magen, men det er fortsatt tungt. Likevel er det utmerket trening, så det å ligge mest mulig på gulvet i løpet av sin våkne tid er veldig bra. Barna kan hvine og smile når de ser noen de liker og ?fekter? ofte med hele kroppen når de ser noe de vil ha.

Lucas begynner å gjøre mer og mer for tiden. I det siste er han blitt veldig kontaktsøkende, og han prater og smiler som bare det. Han har også ledd litt smått, men tror ikke han har helt kontroll på latteren helt enda. Ha er stortsett veldig rolig og veldig glad og fornøyd. Når man smiler til han får man verdens største smil tilbake! Han spiser mye på hendene sine og prøver å få hele knyttneven inn. Han holder også mye på med tunga si og geiper og slikker på ting hele tiden, og han har også begynt å spytte litt. Sånn at han presser spytt ut sånn at det bobler ut munnen hans! hehe.

Han har også sovet hele natten 3-4 ganger i løpet av de siste ukene. Når jeg sier hele natten mener jeg 5-6 timer i strekk. Som regel fra når vi legger oss i 23.30 tiden til 06.00 tiden, eller 23.00 til 05.00. Så håper dette fortsetter!

MÅL: 5120g, 57cm og 38,5cm HO

KLÆR: Bruker litt i 50, mest i 56.

TENNER: 0

2 MÅNEDER

Et barn på 2 mnd skal kunne:

Holde hodet rett- Kan

Gurgle og 'fekte' for å kommunisere- Kan

Kjenne igjen foreldrenes stemme- Vet ikke helt!

Bevege beina i sirkelbevegelse- Har ikke lagt merke til det ihvertfall..

 

Barnet begynner å få mer kontroll over det tunge hodet. Men er fortsatt for svak i nakkemusklene til å holde det oppe selv. Det klarer å løfte hodet litt høyere når det ligger på magen enn ved 1 måneds alder. Hendene er fortsatt knyttet, men begynner å åpne seg litt. De aller fleste barna vil smile av glede og følge deg med blikket. Lys er svært fascinerende og de kan ligge i mange minutter og bare glo på en lampe. Store mønstre er også veldig interessante.

MÅL: 4350g

KLÆR: Størrelse 50

TENNER: 0

 

1 MÅNED


Et barn på 1 mnd skal kunne:

Løfte hodet litt- Kan!

Respondere til lyder- Noen ganger

Se på ansikt- Kan litt


MÅL: (3 uker) 2790g, 33,5cm HO

KLÆR: Størrelse 44

TENNER: 0


Hvordan lage vannmerke til bildene dine


Jeg ser at det er mange som spør for tiden og lurer på hvordan man vannmerker bildene sine. Jeg ser også at det er fler som har laget en guide på hvordan man gjør det, men tenkte jeg kunne vise min måte å gjøre det på! Jeg viser ikke hvordan man lager selve vannmerket, for du bestemmer jo selv hvordan de skal se ut, men jeg viser en guide på hvordan man "installerer" dem eller hva jeg skal si :p

Jeg bruker Adobe photoshop CS5. Det som står i parantes på bildene er hurtigtaster. Om jeg skriver (B), så kan du trykke på B på tastaturet ditt. Da kommer verktøyet du skal bruke automatisk uten at du må klikke på det i verktøylinjen.

Om det er noe dere ikke forstår må dere gjerne spørre :)

 

 

 

 

 

 

  

 

Har du vannmerke på dine bilder ?

Hva syns du om guiden min?

SANGENIC BLEIEBØTTE- endelig en bra bleiebøtte!


Vi har hatt bleibøtten fra Angelcare, den som vi fikk gratis på Barnas hus som sikkert de aller fleste gravide har fått. Jeg syns det var genialt med en bleiebøtte men hatet den fra Angelcare fra dag én! Den største grunnen til det var at man måtte presse bleia så hardt for å få den nedi og det var jo nesten som om alt innholdet i bleia skulle tyte ut. Og det er ikke alltid at bleia er så ren og pen utpå heller, og da er det ikke så morsomt å måtte bruke hele hånda + makt for å få den ned slik at hendene blir dekket med både det ene og det andre. Så jeg pakket den fort vekk igjen og brukte bare den vanlige søppelbøtta.

Jeg har hatt lyst på en ny bleiebøtte, og nå har jeg fått denne fra Tommee Tippee! Den er fra >Jollyroom.no< og de skriver dette:

"Sangenic Bleiebøtte Standard (HygienPlus+) er den eneste bleiebøtta som forsegler og innpakker hver eneste bleie. På en enkel måte snurrer man lett inn de brukte bleiene, en og en, i en spesiell plastfolie. Når kassetten med plastfilm er slutt, setter man med et enkelt håndgrep i en ny. 47 x 30 cm. Helt luktfri. Bøtten rommer ca 28 stk bleier."

Jeg var veldig spent på denne og ble SÅ glad når jeg så at man slipper å bruke makt for å få bleia ned i bøtta! Denne har nemlig en "stang" (?) som presser bleia skikkelig ned i bøtta for deg. Bleiebøtta har også et genialt system som gjør at den pakker inn hver enkelt bleie for å forhindre lukt! På bildet under ser dere hva jeg mener med at hver enkelt bleie blir pakket inn!


Sånn brukes den:

1. Kast bleia oppi bleiebøtta

2. Snurr den grå delen én runde rundt slik at bleia "forsvinner"

3. Lukk lokket.

Da vil bleia bli trykket ned og det er klart for en ny bleie!

 

Jeg er veldig fornøyd med den nye bleiebøtta mi, og er veldig glad for at det faktisk var andre alternativer enn Angelcare bleiebøtten. For det er jo så genialt med en bleiebøtte, og da er det så kjipt når man ikke får brukt den. Men denne fra Tommee Tippee kommer nok ikke til å bli pakket bort før han slutter me bleie! Jeg syns den er veldig lett å bruke og det lukter ingenting fra bleiene. 

Om du er gravid og skal ha bleiebøtte så anbefaler jeg ihvertfall å kaste den gratiskupongen på Angelcare fra Barnas Hus, og heller kjøpe denne!

Du kan kjøpe den på jollyroom.no HER, og den koster 149,- (!!) Da får du også med en "Wrap & Go" beholder med 2 ruller, som er lett å henge på stellebagen/vogna. Da kan du pakke inn bleia i en pose når du er borte. Og det beste med de posene er at de lukter sitron så de kamuflerer bleielukten veldig godt!

 

Har du prøvd denne bleiebøtta? Hva syns du om den ?

Har du prøvd Angelcare bleiebøtta? Liker du den ?

Vinneren av giveawayen!

HANNE!

Jeg har tatt kontakt med deg :)

 

Takk til alle som deltok! Det blir nok ikke siste konkurransen/giveawayen på bloggen :)

INSTAGRAM FEBRUAR 2013


 Bruker du instagram ?

Litt av New York innkjøpene


Her kommer litt bilder av noen av innkjøpene mine. Som sagt i et tidligere innlegg kjøpte jeg veldig lite utrolig nok! Kjøpte nesten ikke sminke en gang. (whaaat??) Michael Kors lommeboka jeg kjøpte som jeg også har nevnt kan dere se detaljert på min andre blogg HER.
Les mer i arkivet » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014


Legg meg til som vennHei! Jeg heter Malin og er 21 år. Jeg bor i Rogaland, og er mamma til Lucas Matheo som ble født 2. august 2012. Er gravid med lillesøster som ventes 19.08.14. Her på bloggen skriver jeg om hverdagen, mammalivet og svangerskapet :)

Kontakt:
Malin-93@live.noInstagram:
@Malinchanel

hits